Rozrząd 740
Re: Rozrząd 740
nie znam sie na gazie, wogole, ale czy to nie jest tak ze układ paliwowy pracuje normalnie i benzyna krąży tyle ze emulator oszukuje wtryski żeby jednak nie sikały i bez benzyny to na sucho wszystko mieli ?
0 x
Bo jakiś baran nie założył k-jet stopu. Miałem takie cudo w mercedesie i problemu nie było z układem paliwowym NIGDY.dom?n pisze:W K-Jetronicu wysypie się za to układ wtryskowy. Off topic, ale chciałem koniecznie zaznaczyć, dziś oglądałem martwe 740 GLE które umarło na dokładnie ten problem, jakoś mi się narzuciło żeby uścliślićwujek pisze:Można na gazie jeździć bez benzyny w baku i pompom nic nie grozi.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
W instalce na parownik przekaźnik odcina całkiem benzynę i stąd awarie wtryskiwaczy, bo ludzie odpalają i jeżdzą tylko na gazie cały rok, a wtryski nieużywane marnieją.kemizo pisze:nie znam sie na gazie, wogole, ale czy to nie jest tak ze układ paliwowy pracuje normalnie i benzyna krąży tyle ze emulator oszukuje wtryski żeby jednak nie sikały i bez benzyny to na sucho wszystko mieli ?
W sekwencji sterownik nie pozwala odpalić na gazie (ze względu na zasadę działania samej instalacji), a po przełączeniu odłącza pompę i zasilanie wtryskiwaczy żeby się nie spaliły. Natomiast może ją włączyć w momencie kiedy lpg nie domaga i podpiera się wtedy benzyną, ale o wszystkim decyduje sam sterownik a nie tak jak w parownikach magiczny pstryczek "przełącz na benzynę"
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Ok nie kłócę się bo się na tym zupełnie nie znam, był w Paździochu blos, działa to nie ruszam i wpuszczam tylko lpg w zbiornik.
0 x
Ja też nie za dobrze, bo każdy wóz który miałem z LPG odtuningowałem i lałem pB 
0 x
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
3grosze.dom?n pisze:W K-Jetronicu wysypie się za to układ wtryskowy. Off topic, ale chciałem koniecznie zaznaczyć, dziś oglądałem martwe 740 GLE które umarło na dokładnie ten problem, jakoś mi się narzuciło żeby uścliślićwujek pisze:Można na gazie jeździć bez benzyny w baku i pompom nic nie grozi.
Pompy też się wysypią. Jeżeli nie pracują i nie są w smarowidełku to gromadzi się w nich wilgoć. "Smarowne" resztkami w baku, gdzie w wielu przypadkach to prawie woda i farfocle tez nim nie pomaga.
Domin, w K-Jetronicu układ wtrysku nawet jak tłoczy LPG to pada na amen. Gaz jest suchy a wtrysk jest smarowany jedynie paliwem.
Nawet jak K-J stoi długo nieruszany w garazu tez umiera. Jest odlany z siluminu i ma bardzo precyzyjnie wykonane elementy, który jak "zapleśnieją" jest trudno odglonić nie mówiąc o ponownej jego regulacji po zmontowaniu ....
Nawet jak zeskrobiesz nalot to powstają wżery ale i tak nie chodzi to później all cu zamen prawidłowo.
Jesteś wyjątkiemwujek pisze: Bo jakiś baran nie założył k-jet stopu. Miałem takie cudo w mercedesie i problemu nie było z układem paliwowym NIGDY.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Panowie no i kiszczak...sonda wczoraj wymieniona na nowa...zniknął problem z odpaleniem na ciepłym silniku,ale po odpaleniu ma problem z obrotami - muszę go mocno przegazować żeby było ok-ale to było też przed wymianą sondy...dzisiaj jeździłem pół dnia i nie wywalało błędów...ale jak wracałem z pracy i sprawdziłem mrugadło to znów wywala 232
nie mam pojęcia o co come on? Co to może być? Macie jeszcze jakieś sugestie? Wymieniłem krokowca,czujnik położenia przepustnicy i termostat bo juz tego wymagał:) zastanawia mnie jeszcze jeden objaw...jak lekko się toczę bez gazu i depne mu w podłogę to zanim zacznie się zbierać to chwile to trwa i jest jakby buczenie-dławienie z okolicy filtra powietrza.Dodam,że filtr też wymieniałem...czyżby przepływka? Po jej odłączeniu obroty zaczynają falować więc chyba jest ok? Druciki są w porządku...i ile w mojej cegle jest czujników temperatury? Jeden czy dwa-osobny do ecu i osobny na licznik?Bo wskazówka temperatury jak auto jest nagrzane w zasadzie cały czas jest wychylona pana 90 stopni...i dopiero jak auto jest tak nagrzane pojawia się 232
Zaczynam być już lekko załamany bo zaczyna mi brakować pomysłów a nie chce oddać auta do machera co mi będzie części po kolei wymieniał,aż może trafi na usterkę...

Aaaa i dodam,że przed wymianą sondy sprawdzałem auto tylko na PB i też wywalało 232 więc raczej nie jest to problem gazowy...przypomnę,że byłem u gazownika (mam staga 300) i mapa gazu w zasadzie idealnie pokrywa się z mapą gazu...a może to falowanie obrotów i potrzeba mocnego przegazowania to wypadanie zapłonów?Kopułka z palcem zmieniona w zeszłym roku w listopadzie...podobnie kable-nie na nowe,ale z poprzedniego Volviaka-tam najechały ok 5 tysiaków zanim na auto drzewo spadło;)
Aaaa i dodam,że przed wymianą sondy sprawdzałem auto tylko na PB i też wywalało 232 więc raczej nie jest to problem gazowy...przypomnę,że byłem u gazownika (mam staga 300) i mapa gazu w zasadzie idealnie pokrywa się z mapą gazu...a może to falowanie obrotów i potrzeba mocnego przegazowania to wypadanie zapłonów?Kopułka z palcem zmieniona w zeszłym roku w listopadzie...podobnie kable-nie na nowe,ale z poprzedniego Volviaka-tam najechały ok 5 tysiaków zanim na auto drzewo spadło;)
0 x
-
takijedenkuba
Jest dwa.Maczas pisze: ile w mojej cegle jest czujników temperatury? Jeden czy dwa-osobny do ecu i osobny na licznik
Podmień na próbę ten co podaje do ecu.
Mój po wykręceniu i przypadkowym zniszczeniu w środku wyglądał tak:
0 x
Tylko za chiny ludowe nie mogę zlokalizować tego do ecu...nie wiem gdzie on jest.Od dechy znalazłem i jam odłączyłłem to nie pokazywał wskazówka leżała czyli jest ok...czujnik może mieć wpływ na wywalanie błędu? I dla jasności napiszę też,że świece też nówki:)szkoda,że wczoraj był śledzik bo dzisiaj chętnie bym się narąbał z bezsilności hehe...poza tym problemem auto w super stanie i wszystko ekstra...ale tu już kilka miechów walczę i nic...zobaczę jak spalanie wyjdzie po zmianie sondy bo jeszcze nie miałem okazji sprawdzić-za mało km przejechane:)
I co przepływka może mieć wspólnego z odchyloną wskazówką temperatury?No chyba,że mowa o tym buczeniu...jak chce dać ogień spod świateł też najpierw zabuczy a dopiero potem jedzie...ale to może dawać błąd 232?I jeszcze jedno-czy przepływka będzie pasowała z 2.0 8v do 2.3 8v?Czy trzeba sprawdzać po numerach?
I co przepływka może mieć wspólnego z odchyloną wskazówką temperatury?No chyba,że mowa o tym buczeniu...jak chce dać ogień spod świateł też najpierw zabuczy a dopiero potem jedzie...ale to może dawać błąd 232?I jeszcze jedno-czy przepływka będzie pasowała z 2.0 8v do 2.3 8v?Czy trzeba sprawdzać po numerach?
0 x