Maczas pisze:Sytuacja wygląda następująco - wymienione uszczelki kolektora wydechowego, uszczelka łącząca kolektor z resztą tłumika, wszystkie nowe tłumiki...i błąd wywala nadal...sprawdzałem sondę i coś mi się nie podobają wskazania multimetru...sonda niby nowa, ale chińczyk więc zamówiłem nową NGK...no mam nadzieję, że pomoże

w zasadzie powinienem jeszcze kupić nowy regulator ciśnienia paliwa, ale chwilowo nie mam kasy...no zobaczymy jak będzie po tej sondzie

aaa...i nowe kable zapłonowe.
Będę informował na bierząco
Pozdro.
Jak nie masz czasu

nie czytaj sinusa tylko szperaj po grenbookach.
Znajdziesz w nich m.in jak zmierzyć lambdę, palca, kopułkę, cewkę, czujnik temp ECU ......... chyba i Hallotron (co też czynię)...
Do Chińczyków nic nie mam, ale potrafią w niskobudżetowych nówkach znaleźć się buble, czasem błędne ich działanie jest trudne do zdiagnozowania.
Jak się chcesz pobawić to 2-3 razy opleć streczem dolot od MAFa do przepustnicy. Przed owinięciem ponaginaj na zapalonym silniku przewody i patrz na obroty, poodciągaj opaski, zobacz jak się osadzają końcówki przewodów, spr filtr paliwa (jak stary to wymień) i filtr powietrza, czy nie mokra i brudna bibuła, poruszaj poprzecznie oś przepustnicy, sprawdź rurki podciśnień...
Jak masz EGR zerknij na niego a najlepiej go wywal.
Jaki masz nr MAFa i jaki kolor czujnika do ECU ?