Przepływonierz

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Maczas

Re: Przepływonierz

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maczas »

Sytuacja wygląda następująco - wymienione uszczelki kolektora wydechowego, uszczelka łącząca kolektor z resztą tłumika, wszystkie nowe tłumiki...i błąd wywala nadal...sprawdzałem sondę i coś mi się nie podobają wskazania multimetru...sonda niby nowa, ale chińczyk więc zamówiłem nową NGK...no mam nadzieję, że pomoże ;) w zasadzie powinienem jeszcze kupić nowy regulator ciśnienia paliwa, ale chwilowo nie mam kasy...no zobaczymy jak będzie po tej sondzie :D aaa...i nowe kable zapłonowe.
Będę informował na bierząco 8-)
Pozdro.
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

Re: Przepływonierz

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sinuspi »

Maczas pisze:Sytuacja wygląda następująco - wymienione uszczelki kolektora wydechowego, uszczelka łącząca kolektor z resztą tłumika, wszystkie nowe tłumiki...i błąd wywala nadal...sprawdzałem sondę i coś mi się nie podobają wskazania multimetru...sonda niby nowa, ale chińczyk więc zamówiłem nową NGK...no mam nadzieję, że pomoże ;) w zasadzie powinienem jeszcze kupić nowy regulator ciśnienia paliwa, ale chwilowo nie mam kasy...no zobaczymy jak będzie po tej sondzie :D aaa...i nowe kable zapłonowe.
Będę informował na bierząco 8-)
Pozdro.
Jak nie masz czasu :D nie czytaj sinusa tylko szperaj po grenbookach.
Znajdziesz w nich m.in jak zmierzyć lambdę, palca, kopułkę, cewkę, czujnik temp ECU ......... chyba i Hallotron (co też czynię)...
Do Chińczyków nic nie mam, ale potrafią w niskobudżetowych nówkach znaleźć się buble, czasem błędne ich działanie jest trudne do zdiagnozowania.

Jak się chcesz pobawić to 2-3 razy opleć streczem dolot od MAFa do przepustnicy. Przed owinięciem ponaginaj na zapalonym silniku przewody i patrz na obroty, poodciągaj opaski, zobacz jak się osadzają końcówki przewodów, spr filtr paliwa (jak stary to wymień) i filtr powietrza, czy nie mokra i brudna bibuła, poruszaj poprzecznie oś przepustnicy, sprawdź rurki podciśnień...
Jak masz EGR zerknij na niego a najlepiej go wywal.
Jaki masz nr MAFa i jaki kolor czujnika do ECU ?
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
ODPOWIEDZ