Volvo 760 '86 D24TIC
Re: Volvo 760 '86 D24TIC
masz sztywny most? pytam, bo zastanawiam się nad krótszymi sprężynami do 960/1 a z tyłu multilink. cały buja się na wietrze jak ponton 
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Tak sztywna belka, zarówno w tym którym jeżdżę jak i w tym który mam na części, multilink musiał wejść później.
0 x
Ciągle zbieram jakieś części, a to antena elektryczna + nowy bat bo był zerwany pasek, ale była tania więc liczyłem się z tym, halogeny w dokładkę nie oryginalne ale wymiarowo i kształtem pasują, białe kierunki w błotnik, trafił się jeszcze snowcap za grosze, szukałem także ładnego grilla w chromie ale trafił się tani turbogrill więc chyba będzie taki choć moim ideałem jest cały czas to auto:

Grill był tani, o dziwo nie połamany, nawet dostałem jedną zapinkę a akurat była mi potrzeba do frontu, wymyty, rozebrany, krata w czarny połysk, ramka chrom ze śmieci które mam z dawcy + polerka, znaczek wypolerowany i odwrócony o 180° bo chrom od góry był zmęczony warunkami atmosferycznymi

Grill był tani, o dziwo nie połamany, nawet dostałem jedną zapinkę a akurat była mi potrzeba do frontu, wymyty, rozebrany, krata w czarny połysk, ramka chrom ze śmieci które mam z dawcy + polerka, znaczek wypolerowany i odwrócony o 180° bo chrom od góry był zmęczony warunkami atmosferycznymi
0 x
No to front będzie bardzo ładny. Grill cały w chromie jest może bardziej elegancki, ale mniej agresywny. Miałem obydwa i zostałem przy turbokracie+ramka chrom.
Co do wiśniowej siedemsety Rady - ona często zmienia wygląd
Mi się podobała wersja na JP Mk18 + bra.

Ostatnio śmigałem za kółkiem 744+bra i z punktu widzenia kierowcy fajnie to wygląda. Taki podwójny celownik
Co do wiśniowej siedemsety Rady - ona często zmienia wygląd
Ostatnio śmigałem za kółkiem 744+bra i z punktu widzenia kierowcy fajnie to wygląda. Taki podwójny celownik
0 x
-
takijedenkuba
744+bra? Z tym że to raczej 746 

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
I zabiłem wątek :/

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
I zabiłem wątek :/
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2015, 21:46 przez Staszku, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Przyszła mi dziś paczka z lampami do frontu, jest to jakiś zamiennik, różni się głębokością, mocowaniem (mocowanie łapie całą lampę, a nie tylko szklany rant jak w oryginale) i nie ma otworu na pozycje co dla mnie wydaje się plusem bo może nie będzie się tak psuł odbłyśnik jak w miejscu tej dziury
Te co miałem były już delikatnie zamglone szkła i trochę zmęczone odbłyśniki w H4, może nie widać tego najlepiej na zdjęciach ale na żywo jest różnica.
I wciąż bolą mnie te ramki

Po lewej zamiennik - po prawej oryginał

Te co miałem były już delikatnie zamglone szkła i trochę zmęczone odbłyśniki w H4, może nie widać tego najlepiej na zdjęciach ale na żywo jest różnica.
I wciąż bolą mnie te ramki
Po lewej zamiennik - po prawej oryginał
0 x
Felgi nareszcie do mnie wróciły, przymierzyłem czy wszystko pasuje i jest malinowo, przejechałem na szybko pastą żeby zobaczyć ile można z tego wycisnąć i poleruje się świetnie, teraz tylko wybrać lakier, zrobić ranty na igły od podstaw papierami i można zakładać.

0 x
-
takijedenkuba