VOŁOVINA 940 24TID
-
deejay.ftb
Re: VOŁOVINA 940 24TID
z wierzchu klawy. osobiscie znalazlszy sie w takiej sytuacji nie remontowalbym tego diesla tylko wrzucil pod maske silnik z Audi - R5 10V, V6 albo nawet 1.8T. 
0 x
"he who shall be last, shall be sideways and smiling"
~Jezza, 19:3
wiele rzeczy sie skonczylo, inne jeszcze trwaja ale i to juz niedlugo
~Jezza, 19:3
wiele rzeczy sie skonczylo, inne jeszcze trwaja ale i to juz niedlugo
- Volvo 745 turbo
A ja bym wpakował tam b230ft i zapomniał o problemie. D24 to fajny motor moim zdaniem pracuje dużo ładniej niż redblock, ale ramont tego nie ma sensu finansowego 
0 x
Jest 745 87' B230FT USA
w ostateczności v8 z audi też podejdzie. A jak masz zamiłowanie do diesli to 2.5tdi r5 z audi c4/tudzież volvo z połowy lat 90tych też wejdzie i będzie napędzał budę zacnie. Skrzynię mógłbyś zostawić tą co masz obecniedeejay.ftb pisze:osobiscie znalazlszy sie w takiej sytuacji nie remontowalbym tego diesla tylko wrzucil pod maske silnik z Audi - R5 10V, V6 albo nawet 1.8T.
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
W tym garażu czeka tyle fajnych aut że jakikolwiek swap w 940 nie ma szans na realizację 
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Dzisiaj wyciągnąłem resztę bo jednak przy dziennym świetle i ze świeżym poniedziałkowym umysłem zauważyłem niestety, że dół też trzeba zrobić. Głowica poszła już do sprawdzenia szczelności i się okaże gdzie był większy dym, ale stopniowo od drugiego cylindra rośnie krawędź na szklankach. Jak głowica będzie trzymać ciśnienie po remoncie to szybko dół szlag trafi. Taka robota nie ma sensu więc wszystko idzie do remontu. Pompa jest świeżo po remoncie, wtryski po regeneracji jakieś 2tys.km, skrzynie jest świeżo uszczelniona (oczywiście była rozbierana). nowe sprężyny z tyłu, nowiutkie opony i parę innych pierdół więc szkoda auta.
Nie zmienia to faktu, że mój poziom wkur... wzrósł tak bardzo, że rozważam sprzedać go w takim stanie bez silnika nawet. Mam już dosyć piętnastu aut, z czego na chodzie jest tylko stara poczciwa Nysa. Sprzedam i kupię Punto II 1,2 z gazem i będę jeździł za darmo.

Nie zmienia to faktu, że mój poziom wkur... wzrósł tak bardzo, że rozważam sprzedać go w takim stanie bez silnika nawet. Mam już dosyć piętnastu aut, z czego na chodzie jest tylko stara poczciwa Nysa. Sprzedam i kupię Punto II 1,2 z gazem i będę jeździł za darmo.

0 x
Oby jednak nie!swist57 pisze:Sprzedam i kupię Punto II 1,2 z gazem i będę jeździł za darmo.
Punto do cna Cię zje, wypluje resztki przeżuje, a z psychiki zostawi niestrawione resztki!
Remontuj D24 albo zrób konwersje na coś w miarę znanego, prostego, taniego i skutecznego... Coś co nie potruje pasażerów CO w autach jadących za Tobą Hmmm, albo redblock albo D5252T z V70 jeśli CO masz w rzyci
Parę dni temu leciałem obwodnicą trójmiejską za jakąś 740 zdecydowanie w D24TIC i nawet powyżej 160km/h to to się nadal rozpędzało dość chyżo... Gdyby tylko zza siebie nie wyrzucał takiej ilości sadzy wszystko byłoby OK
Głowa do góry!
0 x
Haha... u mnie tylko ta sadza przy "gwałtownym" starcie powodowała, że reszta pozostawała w tyle.
Według moich wstępnych obliczeń to powinienem się zmieścić gdzieś w 3tys. al;e to i tak jest dla mnie kosmoś bo koleś od którego go kupiłem twierdził, że auto jest w nienagannym stanie. Nierówna praca miała być spowodowana walniętym wtryskiem, uwierzyłem bo koleś był pasjonatem Volvo i kupił właśnie 240 do remontu i z czegoś musiał zrezygnować. Dzisiaj czuję się jak skończony frajer i dzieciak którego ktoś porobił bo za auto dałem dużo jak na to co się okazało. Problem w tym, że szukałem takiego modelu od kilku miesięcy i to był wtedy jedyny zadbany egzemplarz, który nie był po ekipie budowlanej.
P.S. Na Punto II mogę tylko jedną złą rzecz powiedzieć, gnije podłoga. Miałem takowego przez ponad 2 lata i do dziś jest to jedno z najlepszych aut jakie miałem a miałem ich wiele
Według moich wstępnych obliczeń to powinienem się zmieścić gdzieś w 3tys. al;e to i tak jest dla mnie kosmoś bo koleś od którego go kupiłem twierdził, że auto jest w nienagannym stanie. Nierówna praca miała być spowodowana walniętym wtryskiem, uwierzyłem bo koleś był pasjonatem Volvo i kupił właśnie 240 do remontu i z czegoś musiał zrezygnować. Dzisiaj czuję się jak skończony frajer i dzieciak którego ktoś porobił bo za auto dałem dużo jak na to co się okazało. Problem w tym, że szukałem takiego modelu od kilku miesięcy i to był wtedy jedyny zadbany egzemplarz, który nie był po ekipie budowlanej.
P.S. Na Punto II mogę tylko jedną złą rzecz powiedzieć, gnije podłoga. Miałem takowego przez ponad 2 lata i do dziś jest to jedno z najlepszych aut jakie miałem a miałem ich wiele
0 x
Te 370kkm to rzeczywisty przebieg? Aż się boję mojemu pod czapkę zaglądać 
0 x
To to tylko sam Buk wie a że go nie ma to się już nie dowiemy. Podobno przy 220 tys miał w serwisie wymieniany licznik na nowy a ten teraz ma 147 tys. Tyle wiem. Może to być prawda a to że silnik jest trup... kto wie ile i jak kto wymieniał olej, jak mu wstawiał na zimnym itd. Na złego użytkownika nie ma mocnych aut.
0 x
Jaki jest koszt takiej przeróbki. Silnika za 200zł też nie kupisz. Też musisz w takim wymienić olej, uszczelki i rozrząd, żeby potem nie żałować. Trochę dłubaniny przy elektryce, przeróbki, żeby reszta pasowała i wyjdzie nawet więcej.deejay.ftb pisze:z wierzchu klawy. osobiscie znalazlszy sie w takiej sytuacji nie remontowalbym tego diesla tylko wrzucil pod maske silnik z Audi - R5 10V, V6 albo nawet 1.8T.
Sprzedaj to później z takim przeszczepem... Jakoś zawsze się bałem takich przeróbek.
0 x