B200FT nie pali. | Myłem je, starałem się całą elektrykę zabezpieczyć ale może coś złapało wody.
Objawy: Nie pali. Iskra jest. Świece wydają się być suche. Próbowałem odpalać na benzynie i gazie. Raz na chwilę zagadał, popracował aż do dodania gazu i zgasł. Od tego czasy cisza. W ramach zachowań dziwnych przy próbie odpalania, przy puszczeniu kluczyka czasem zdaje się na moment zaskoczyć.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
-
MaksymilianH
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
A zawór na wodzie?endriugto pisze:Stawiałbym na odpięte wężyki podciśnienia.nckpol pisze:Pewnie te nieszczęsne talerzyki podciśnieniowe odmówiły posłuszeństwa - jeśli to one to nie będzie łatwa przeprawa...kupczas pisze:Cześć. Taką zagwozdkę mam. Mimo że nadmuch jest wyłączony a suwak na panelu od klimy na 0 to po jakimś czasie leci mi gorące powietrze na szyby. Jakaś klapa się nie zamyka? Albo otwiera?
Masz wszystko w jednym. I podciśnienie i gorącą wodę.
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Mi też kiedyś stanął po myjni - okazało się że winowajcą był czujnik wału w którym przewód łapał wodęMaksymilianH pisze:B200FT nie pali. | Myłem je, starałem się całą elektrykę zabezpieczyć ale może coś złapało wody.
Objawy: Nie pali. Iskra jest. Świece wydają się być suche. Próbowałem odpalać na benzynie i gazie. Raz na chwilę zagadał, popracował aż do dodania gazu i zgasł. Od tego czasy cisza. W ramach zachowań dziwnych przy próbie odpalania, przy puszczeniu kluczyka czasem zdaje się na moment zaskoczyć.
0 x
Te przy panelu sterowania są ok. Zresztą świst zniknął. Gdzie szukać dalej?
0 x
A zepsuty zawór nie spowoduje tego że zawsze będzie leciało ciepłe albo zimne, bez względu na kierunek nawiewu?jajacek pisze:A zawór na wodzie?endriugto pisze:Stawiałbym na odpięte wężyki podciśnienia.nckpol pisze: Pewnie te nieszczęsne talerzyki podciśnieniowe odmówiły posłuszeństwa - jeśli to one to nie będzie łatwa przeprawa...
Masz wszystko w jednym. I podciśnienie i gorącą wodę.
kupczas, jeśli nie ma nieszczelności (tzn. nie słyszysz syków) to albo nie ma tam ciśnienia
Ale w tym temacie doświadczenia już nie mam
0 x
-
MaksymilianH
Dziękuje za odpowiedzi, problem wstępnie rozwiązany.
Czujnik położeniu wału był od stop do głów zalany olejem i syfem, to samo tyczyło sie kopułki rozdzielacza i wszystkiego co wokół. Dodatkowo przewód idący od cewki do rozdzielacza miał w sobie krople wody...
Było trochę strachu z rozpoznaniem wszystkiego i czyszczeniem bo nigdy wczesniej nie robiłem takiej operacji ale już jest w porządku. Czeka mnie jeszcze przejażdżka bo czasem nie równo pracuje - ale może komputer potrzebuje czasu.
Czujnik położeniu wału był od stop do głów zalany olejem i syfem, to samo tyczyło sie kopułki rozdzielacza i wszystkiego co wokół. Dodatkowo przewód idący od cewki do rozdzielacza miał w sobie krople wody...
Było trochę strachu z rozpoznaniem wszystkiego i czyszczeniem bo nigdy wczesniej nie robiłem takiej operacji ale już jest w porządku. Czeka mnie jeszcze przejażdżka bo czasem nie równo pracuje - ale może komputer potrzebuje czasu.
0 x
w 90% problemów z odpaleniem mimo iskry jest czujnik na wieńcu
0 x
Ale szukasz wyłącznika czy w ogóle nie daje się włączyć bo coś się stało?
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2017, 01:01 przez fonderal, łącznie zmieniany 2 razy.
0 x
Nigdy go nie uzywałem więc nie wiem czy działa, chcę wiedzieć co wcisnąć /przełączyć pierwsze podczas jazdy zeby zadziałał.
0 x