Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
u mnie jest all ok ale działa tylko do 120 
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Wtyczki można przerobić ale chyba lepiej czekać na sprawny licznik vdo.JohnM pisze:Jak to jest z tym licznikiem Yazaki w 740 ? Co konkretnie nie pasuje, aby wsadzić go zamiast VDO ?
3 duże wtyczki są, tyle samo pinów. Problem jest w tej małej 3 pinowej ?
Mój pada prawie całkowicie, a mam do dostania Yazaki - z obrotomierzem, na oko wygląda prawie tak samo.
0 x
Wywalał ktoś oryginalny zawór DOV i wsadzał Blow offa? Jest z tym dużo roboty? Byłoby miło jakby ktoś polecił jakiegoś blowa i powiedział jak to zrobić 
0 x
740 Turbo B200ET
Po Ci ten BOV?? Dla lansu czy jakaś inna potrzeba? Masz zintegrowany DV czy zewnętrzny?
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
89' 745 OM606+
dla lansi jest spoko polecam, mój przewraca małe dzieci na chodniku
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Problem z którym użeram się niemal od początku, ale w ostatnich dniach na skutek niskich temperatur się wzmocnił. Otóż auto na zimnym silniku przygasa. Po wyciągnięciu ssania chwilę jest dobrze po czym silnik zaczyna szarpać, pomaga tylko lekkie przytrzymywanie gazu. Tak jest do momentu aż silnik nie zrobi się ciepły, właściwie jak wskazówka temperatury pójdzie choć trochę do góry już nie gaśnie. Natomiast w dalszym ciągu, nawet po rozgrzaniu silnika obroty na biegu jałowym są wyczuwalnie za niskie i falujące. Czasem po porządnym rozgrzaniu z kolei na biegu jałowym obroty wskakują za wysoko i silnik wyje, jakbym trzymał nogę na gazie. Gaźnik jest po regeneracji, mechanik podejrzewał aparat zapłonowy, ale ostatecznie się poddał. Ja myślę o silniku krokowym. A może całkowicie jestem w błędzie?
B19A z gaźnikiem.
B19A z gaźnikiem.
0 x
- saabauto
- Kontakt:
Nie masz silnika krokowego/zaworu obrotów biegu jałowego w gaźniku. Albo pływak w gaźniku źle ustawiony i wóz przylewa, albo za wysoko ustawiony i wóz ma ubogo, choc bardziej pasuje mi na zalewanie. Analizator w d. i wyregulowac porządnie, pistolet do regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu i sprawdzić, poczym ustawić na słuch.marcinGT pisze:Problem z którym użeram się niemal od początku, ale w ostatnich dniach na skutek niskich temperatur się wzmocnił. Otóż auto na zimnym silniku przygasa. Po wyciągnięciu ssania chwilę jest dobrze po czym silnik zaczyna szarpać, pomaga tylko lekkie przytrzymywanie gazu. Tak jest do momentu aż silnik nie zrobi się ciepły, właściwie jak wskazówka temperatury pójdzie choć trochę do góry już nie gaśnie. Natomiast w dalszym ciągu, nawet po rozgrzaniu silnika obroty na biegu jałowym są wyczuwalnie za niskie i falujące. Czasem po porządnym rozgrzaniu z kolei na biegu jałowym obroty wskakują za wysoko i silnik wyje, jakbym trzymał nogę na gazie. Gaźnik jest po regeneracji, mechanik podejrzewał aparat zapłonowy, ale ostatecznie się poddał. Ja myślę o silniku krokowym. A może całkowicie jestem w błędzie?
B19A z gaźnikiem.
0 x
Zawór westgate mam oszukany przez co pompuje więcej ciśnienia i zawór nie wyrabia. Zawór raczej jest zintegrowany, oryginalny przy turbo.V945turbo pisze:Po Ci ten BOV?? Dla lansu czy jakaś inna potrzeba? Masz zintegrowany DV czy zewnętrzny?
0 x
740 Turbo B200ET
- saabauto
- Kontakt:
BOV może przydławiać Ci silnik, jak syknie, takie sa jego uroki. Dźwięk jest zacny, zwłaszcza jak masz doładowanie właściwe (około bara), to wtedy każde ujęcie gazu przy mocnym turbieniu to pszszszszszsz!!!!, tylko do niego najlepiej mieć filtr stożkowy suchy!! (mokry uszkadza drut przepływomierza przy dłuższym użytkowaniu) np. Simota. Ale minusy są takie, że ma dużą bezwładność i nie w każdym wozie, ale zbija obroty. Jak chcesz, mogę Ci sprzedać The SUN blow offa do Mitsubishi TD04-13 np. (jeździł w mojej ex. 940) za stówę z wysyłką. Jak Ci się spodoba - zostawisz sobie, jak nie - puścisz dalej w świat...Dudes pisze:Wywalał ktoś oryginalny zawór DOV i wsadzał Blow offa? Jest z tym dużo roboty? Byłoby miło jakby ktoś polecił jakiegoś blowa i powiedział jak to zrobić
O, na tym foto go widać, tak wyglądał: http://saabauto.pl/Galerie/thor/slides/IMG_0400.html
0 x
A jak z montażem tego blowa? I czy oryginalna pucha od filtra się nada, bo jak mówisz stozek by się przydał, a mnie jakoś do stożków nie ciągniesaabauto pisze:BOV może przydławiać Ci silnik, jak syknie, takie sa jego uroki. Dźwięk jest zacny, zwłaszcza jak masz doładowanie właściwe (około bara), to wtedy każde ujęcie gazu przy mocnym turbieniu to pszszszszszsz!!!!, tylko do niego najlepiej mieć filtr stożkowy suchy!! (mokry uszkadza drut przepływomierza przy dłuższym użytkowaniu) np. Simota. Ale minusy są takie, że ma dużą bezwładność i nie w każdym wozie, ale zbija obroty. Jak chcesz, mogę Ci sprzedać The SUN blow offa do Mitsubishi TD04-13 np. (jeździł w mojej ex. 940) za stówę z wysyłką. Jak Ci się spodoba - zostawisz sobie, jak nie - puścisz dalej w świat...Dudes pisze:Wywalał ktoś oryginalny zawór DOV i wsadzał Blow offa? Jest z tym dużo roboty? Byłoby miło jakby ktoś polecił jakiegoś blowa i powiedział jak to zrobić
O, na tym foto go widać, tak wyglądał: http://saabauto.pl/Galerie/thor/slides/IMG_0400.html
U mnie siedzi turbo od Garretta także nie wiem czy podjedzie ten blow od Mitsu..
0 x
740 Turbo B200ET