Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dom?n »

Zobacz jeszcze miernikiem czy przypadkiem regulator napięcia w altku nie dokonał żywota :)
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Na pewno jest tu ktoś kto ma snow caps i nie ma do nich klipsów montażowych jak ja.
Jest jakiś patent jak to bez nich zamontować żeby nie odfrunęło i żeby nikt ich nie przygarnął?

Drugie szybkie pytanie: Zawsze podobały mi się skórzane i perforowane owijki na kierownicę. Bawił się ktoś w coś takiego? Chciałbym założyć. Pewnie rowerowe będą się sprawdzały ale pytanie czy komplet rowerowy wystarczy na całe koło kierownicy. Może ktoś ma założone takie udogodnienie i poczęstuje mnie zdjęciem.
Z góry dziękuję!
0 x
Staszku

Post autor: Staszku »

Snowcap większość montuje na trytki, nie rzuca się w oczy i raczej nie odpadnie.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
0 x
Awatar użytkownika
Mataj

Post autor: Mataj »

dom?n pisze:Zobacz jeszcze miernikiem czy przypadkiem regulator napięcia w altku nie dokonał żywota :)
Ładuje 13,8V w sposób stały, utrzymuje się przy włączonych kilku odbiornikach, nie ma żadnych skoków.
Dziwi mnie tylko to w kontekście dwóch wskaźników na desce (poza wskaźnikiem temperatury skacze też obrotomierz) i na zimnym mam problemy z obrotami (silnik przygasa). :/
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

endriugto pisze:Na pewno jest tu ktoś kto ma snow caps i nie ma do nich klipsów montażowych jak ja.
Jest jakiś patent jak to bez nich zamontować żeby nie odfrunęło i żeby nikt ich nie przygarnął?
Oryginalne zaczepy i tak są upierdliwe bo powyżej 100km/h i wietrze od przodu snowcapy strasznie hałasują. Poza tym zawsze myślę jak będę ryczał po tym jak mi któryś odpadnie ;)
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
endriugto

dom?n pisze:
endriugto pisze:Na pewno jest tu ktoś kto ma snow caps i nie ma do nich klipsów montażowych jak ja.
Oryginalne zaczepy i tak są upierdliwe bo powyżej 100km/h i wietrze od przodu snowcapy strasznie hałasują. Poza tym zawsze myślę jak będę ryczał po tym jak mi któryś odpadnie ;)
Racja na razie nie montuję :P
0 x
Awatar użytkownika
Mataj

Post autor: Mataj »

Problem solved!
Po zamontowaniu kamerki w samochodzie i konsultacji z Mateuszem okazuje się, że po prostu wtyczka czujnika najprawdopodobniej mi dobrze nie styka. Spróbuję oczyścić i pójść tym tropem, ale wstępne macanie daje obiecujące efekty.

Starannie wydziergane na Tapatalku.
0 x
Awatar użytkownika
knefel

Post autor: knefel »

pytanie , zamki w masce w 7xx są takie same ? tj . lewy z prawym
0 x
Awatar użytkownika
wujek

Post autor: wujek »

Po lewej stronie pod maską jest dwupinowa wtyczka z kablem zielonym i brązowym. Co za licho? Pamiętam, że była wpięta, ale gdzie nie mam pojęcia.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Awatar użytkownika
endriugto

Szyberdach zamykałem. Coś przeskoczyło przekosiło i lewa strona się nie domyka. Jak się do tego zabrać?
0 x
ODPOWIEDZ