Fakt że erlinga nie znalazłem, ale corteco już ma 10. Wydaje mi się ze z uszczelniacza cieknie, mechanik posłał zdjęcia przed wymianą starego uszczelniacza.fonderal pisze:Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na 10mm, ale 7 - choć trochę trudniej go założyć - też spokojnie da radę.
Jakieś 15 lat temu zdaniem elringa zamiennikiem OE 6842160 był 10mm 044.599, dziś jest 044-590 7mm. 10mm zniknął...
A w ogóle może to nie spod uszczelniacza cieknie:)?
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
- Załączniki
-
- received_2583559431730703.jpeg (93.69 KiB) Przejrzano 5274 razy
-
- received_522887208556343.jpeg (189.77 KiB) Przejrzano 5274 razy
-
- received_560491931194658.jpeg (264.52 KiB) Przejrzano 5274 razy
0 x
MarcinNog
Jak jesteś w tym miejscu naprawy, to może zmień łożysko i też zobacz, czy nie masz bruzdek na powierzchni obrotowej wału, bo możesz sobie zakładać i lepić czerwonym silikonem i tak pocieknie. Ale suchy redblock to dziwny widok
Jak użyjesz wuszukajki to natkniesz się na info, że robi robotę simmer Viktora R.
Swoją drogą to ładny widok na michę i kadłub, jakby silnik 30 dni temu zdjęto go ze stojaka...
Jak jesteś w tym miejscu naprawy, to może zmień łożysko i też zobacz, czy nie masz bruzdek na powierzchni obrotowej wału, bo możesz sobie zakładać i lepić czerwonym silikonem i tak pocieknie. Ale suchy redblock to dziwny widok
Jak użyjesz wuszukajki to natkniesz się na info, że robi robotę simmer Viktora R.
Swoją drogą to ładny widok na michę i kadłub, jakby silnik 30 dni temu zdjęto go ze stojaka...
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Dzięki za mile słowo;)szkoda że tak to wygląda z redblockami, tym bardziej że poprostu nie nawidze jak gdzieś cieknie olej w silniku. A żeby było śmieszniej mechanik który ostatnio mi ogarniał uszczelniacz z tyłu wymieniał też wszystkie inne a już zobaczyłem na szybko że chyba cieknie z wałka rozrządu z przodu. Także chyba będę musiał z tym żyć i zrobić tylko tył bo szkoda sprzęgła . Co do łożyska było wymienianie ok 4 miesięcy temu przy wymianie sprzęgła. Co do uszczelniacza to jeszcze go nie mam, znalazłem puki co o wymiarze 10mm coratec. Ale to były poszukiwania na szybkości. Mam trochę czasu bo dopiero 7 jadę do znajomego z tą sprawą więc poszukam victoria r.Sinuspi pisze:MarcinNog
0 x
35x47x7 - 81-15855-40 - wałek rozrządu i pompa olejuMarcinNog pisze:Dzięki za mile słowo;)szkoda że tak to wygląda z redblockami, tym bardziej że poprostu nie nawidze jak gdzieś cieknie olej w silniku. A żeby było śmieszniej mechanik który ostatnio mi ogarniał uszczelniacz z tyłu wymieniał też wszystkie inne a już zobaczyłem na szybko że chyba cieknie z wałka rozrządu z przodu. Także chyba będę musiał z tym żyć i zrobić tylko tył bo szkoda sprzęgła . Co do łożyska było wymienianie ok 4 miesięcy temu przy wymianie sprzęgła. Co do uszczelniacza to jeszcze go nie mam, znalazłem puki co o wymiarze 10mm coratec. Ale to były poszukiwania na szybkości. Mam trochę czasu bo dopiero 7 jadę do znajomego z tą sprawą więc poszukam victoria r.Sinuspi pisze:MarcinNog
52,3x68x11 - 81-25587-10 - wał pod kołem pasowym
92x110x10 - 81-25583-10 - wał z tyłu za skrzynią
Zapytaj np w Auto-Partnerze.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Dzięki. Uszczelniaczy z przodu silnika nie ruszam puki co. Mechanik wymienił wsyzystkie ale czemu puszcza ten z wałka rozrządu to nie wiem. Te od przodu jak będzie bardzo lało to wymienie sobie w wolnej chwili. Najgorszy jest dla mnie ten z tyłu bo nie posiadam ani kanału ani podnosnika żeby sobie to zrobic, dlatego muszę się prosić innych.Sinuspi pisze:35x47x7 - 81-15855-40 - wałek rozrządu i pompa olejuMarcinNog pisze:Dzięki za mile słowo;)szkoda że tak to wygląda z redblockami, tym bardziej że poprostu nie nawidze jak gdzieś cieknie olej w silniku. A żeby było śmieszniej mechanik który ostatnio mi ogarniał uszczelniacz z tyłu wymieniał też wszystkie inne a już zobaczyłem na szybko że chyba cieknie z wałka rozrządu z przodu. Także chyba będę musiał z tym żyć i zrobić tylko tył bo szkoda sprzęgła . Co do łożyska było wymienianie ok 4 miesięcy temu przy wymianie sprzęgła. Co do uszczelniacza to jeszcze go nie mam, znalazłem puki co o wymiarze 10mm coratec. Ale to były poszukiwania na szybkości. Mam trochę czasu bo dopiero 7 jadę do znajomego z tą sprawą więc poszukam victoria r.Sinuspi pisze:MarcinNog
52,3x68x11 - 81-25587-10 - wał pod kołem pasowym
92x110x10 - 81-25583-10 - wał z tyłu za skrzynią
Zapytaj np w Auto-Partnerze.
0 x
No tak, uszczelnienie redbloka to jakieś tam wyzwanie, ale za to jaka radocha jak już się powiedzieMarcinNog pisze: szkoda że tak to wygląda z redblockami, tym bardziej że poprostu nie nawidze jak gdzieś cieknie olej w silniku.
0 x
Hehe to na pewnofonderal pisze:No tak, uszczelnienie redbloka to jakieś tam wyzwanie, ale za to jaka radocha jak już się powiedzieMarcinNog pisze: szkoda że tak to wygląda z redblockami, tym bardziej że poprostu nie nawidze jak gdzieś cieknie olej w silniku.
0 x
Witam.
Czy to fele Volvo ?
Czy to fele Volvo ?
- Załączniki
-
- 20191218_125125.jpg (2.64 MiB) Przejrzano 5188 razy
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
Chyba tak. Fajnegruszka2 pisze:Witam.
Czy to fele Volvo ?
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Na pewno tak. Nazwy nie pomnę. Mega rzadki wzór, szukanie dekielków może trwać kilkaset latendriugto pisze:Chyba tak. Fajnegruszka2 pisze:Witam.
Czy to fele Volvo ?
1 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW