Myślałem, że masz gniazdo OBDII w dwusecie, a Ty miałeś na myśli coś, zwane po staropolsku "mrugadłem".
Ale fakt, zgodnie z definicją "mrugadło", to OBD.
W mojej "45" z Reginą też jest, tylko ktoś skrzętnie ukrył. "Mrugadło" odpięte było od kielicha i schowane pod obudową filtra powietrza.
Siemano, moja 240 stuka sobie gdzieś jak mniemam w silniku i przenosi to przez skrzynię na drążek zmiany biegów... Wyczuwalne jest takie wytłumione stukanie tylko pod obciążeniem również na postoju, zarówno na luzie i ze wciśniętym sprzęgłem. To jest B230A sprzęgnięte ze skrzynią M47. Nie znalazłem podobnego tematu na forum, ale niepokoi mnie to od zakupu w zasadzie. Miał ktoś tak kiedyś? Kupować już słonia do wyciągania silników? xD
Czy ktoś widział kiedyś przejściówkę z wtyczki 14 pin do radia zeby można było podłączyć radio z nowym typem złącza do 940 z przedliftową instalacją i złączem 14 pin? Podpiąłem u siebie przez makaron 14pin na iso potem z iso na nowe złącze i do radia, ale jest coś chyba jest pomostkowane, bo włącza się nadmuch bez kluczyka ( bez radia nie ma nawiewu, więc nie jest to wina zmostkowania w samej instalacji )
W ogóle da się wpakować np CR-906 do 940 przedlifta?
Mitek91 pisze:Czy ktoś widział kiedyś przejściówkę z wtyczki 14 pin do radia zeby można było podłączyć radio z nowym typem złącza do 940 z przedliftową instalacją i złączem 14 pin? Podpiąłem u siebie przez makaron 14pin na iso potem z iso na nowe złącze i do radia, ale jest coś chyba jest pomostkowane, bo włącza się nadmuch bez kluczyka ( bez radia nie ma nawiewu, więc nie jest to wina zmostkowania w samej instalacji )
W ogóle da się wpakować np CR-906 do 940 przedlifta?
W tych przejściówkach są źle położone przewody. W ogólności wyglądało to tak, że radia SC-700, 800 i 801 (+wersje USDM) dawały się sensownie uruchomić po dodaniu przewodów do podświetlenia, SC-805 i podobne nie miały pamięci, bo one mają inaczej rozwiązaną wtyczkę. Proste podłączenie pamięci skutkowało uzyskaniem efektu stałego napięcia na pierwszym stopniu stacyjki. Myślę, że @fonderal będzie wiedział, jak to rozgryźć
AOW pisze:Przypadek. Jadę ustawiam tempomat np. przy 80km/h , auto jedzie ale czuć że lekko szarpie co jakiś czas. Gdzie zacząć poszukiwania?
Sparciała gruszka?
Uszkodzenie pompki, linki lub nieszczelność w podciśnieniach. Rzadko pada sterownik i jego wykluczenie na 100,5% że nie, może być błędne.
1 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze. Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Dzięki za wskazówki. Aha zapomniałem dodać, że jadąc bez tempomatu ze stałą prędkością, mam tak samo. Czyli podciśnienia? W okolicach kolektora dolotowego, pozostało mi wymieć te dwa idące od przepustnicy, do tego czegoś okrągłego bok chłodnicy.
Czy jeśli w 940 91r. nie mam oryginalnej regulacji wysokości świateł to dobrze rozumiem, że mogę mieć fabrycznie nivomaty z tyłu? Można to było mieć jako opcję w salonie?
Tzn teraz mam założone Monroe już trochę nadgryzione, ciekawi mnie czy z salonu wyjechał z nivo