Z tego co pamiętam jak porównywalem to są inne.takijedenkuba pisze:Sterowniki EKZ są zamienne pomiędzy LH2.2 i LH2.4
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
-
takijedenkuba
Nie chodzi mi o to czy mają inne kolory, albo obudowy, albo inne numery, tylko czy działają zamiennie.wujek pisze:Z tego co pamiętam jak porównywalem to są inne.takijedenkuba pisze:Sterowniki EKZ są zamienne pomiędzy LH2.2 i LH2.4
Podmieniał ktoś na próbę?
0 x
No proste że nie działają, skąd te pytania, zmiana miała jakiś cel.
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
89' 745 OM606+
Skoro są inne to naturalnie nie będą działac.takijedenkuba pisze:Nie chodzi mi o to czy mają inne kolory, albo obudowy, albo inne numery, tylko czy działają zamiennie.wujek pisze:Z tego co pamiętam jak porównywalem to są inne.takijedenkuba pisze:Sterowniki EKZ są zamienne pomiędzy LH2.2 i LH2.4
Podmieniał ktoś na próbę?
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
-
takijedenkuba
Tak, na pierwotnym ezk wycinał mi zapłony idealnie przy około 5000obr, jak przeszedł przez 5tyś to dalej jechał do odcięcia. Stwierdziłem że pewnie jest stary, zimne luty, znęcenie elementów elektroniki więc podmieniłem na próbę na jakiś inny ale nie wiem czy od LH2.2 czy LH2.4 gdzieś musiałbym znaleźć fotki numerów na obudowach, no i działa prawie poprawnie, raz na jakiś czas przy pałowaniu wytnie zapłon bez względu na obroty , ale już nie tak jak było że zawsze, to było powtarzalne przy 5000 obr.
Ma ktoś z was info, tabelę albo coś z tej serii, jakie ezk były w LH2.2 i jakie w LH2.4 w wersjach turbo?
Ma ktoś z was info, tabelę albo coś z tej serii, jakie ezk były w LH2.2 i jakie w LH2.4 w wersjach turbo?
0 x
Lh 2,4 ma 35 pinów a 2,2 25 więc podmienić mię mogłeś
Problem z nimi jest taki jak i z całym zapłonem w tych smieciach że nigdy dokładnie nir wiadomo jaka ma wartość. Ezk działa wg swojej mapy plus korekcję na podstawie knock sensora. Opóźnia przyspiesza ale konkretnie tak naprawdę nir mamy panowania nad zapłonem. Można kręcić aparatem ale to znów strzelanie a nie dokładne ustawienie. Jak chcesz mieć moc i kontrolę to albo dorzucasz edis do det3 albo pełne sa czyli np. Emu.
Problem z nimi jest taki jak i z całym zapłonem w tych smieciach że nigdy dokładnie nir wiadomo jaka ma wartość. Ezk działa wg swojej mapy plus korekcję na podstawie knock sensora. Opóźnia przyspiesza ale konkretnie tak naprawdę nir mamy panowania nad zapłonem. Można kręcić aparatem ale to znów strzelanie a nie dokładne ustawienie. Jak chcesz mieć moc i kontrolę to albo dorzucasz edis do det3 albo pełne sa czyli np. Emu.
0 x
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Ps. Gdzieś na necie są mapy ezk i jak na moje oko są dosyć ubogie jak ma nasze potrzeby.
Odpowiadając na pytanie: do lh 2,2 turbo i kompa 541 idzie ezk z końcówką 071. Sprawdzę dokładne później jak będę w Garażu.
Odpowiadając na pytanie: do lh 2,2 turbo i kompa 541 idzie ezk z końcówką 071. Sprawdzę dokładne później jak będę w Garażu.
0 x
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
0 x
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
-
takijedenkuba
O To to mi właśnie chodziło, dzięki wujekwujek pisze:http://www.nuceng.ca/bill/volvo/database/ecu.htm
Nie, nie.. jednak bo w tej tabeli widzę tylko sterowniki ECU ich zamienniki i przepływki...
Mi chodzi i sterowniki EZK dla LH2.2
0 x
Sek.
0 x
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar