Linka kickdown - taka sama czy różna w serii 2x0 i 7x0?

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
jakub
Kontakt:

Linka kickdown - taka sama czy różna w serii 2x0 i 7x0?

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: jakub »

Posiadam 240 ze skrzynią AW70 i potrzebuję wymienić linkę kickdown - czy różni się ona od linki z serii 700? Pytam, bo w jednym sklepie jest linka opisana jako wyłącznie do serii 700 (i skrzyni AW72), w innym linka kickdown opisana jako do serii 200 i 900, a na zagranicznych ofertach jest opisana jako pasująca do wszystkich 3. Na zdjęciach nie widzę różnic.
W jednym z tych sklepów mogę od razu zamówić filtr i uszczelki do miski skrzyni, więc wolałbym tam zamówić, ale tam linka opisana jest jako pasująca do serii 700 i nie chciałbym wydać 90 zł na niewłaściwą część.
0 x
Awatar użytkownika
sambo

Re: Linka kickdown - taka sama czy różna w serii 2x0 i 7x0?

Post autor: sambo »

cześć,
linka kick down z 72 do 70 pasowac nie będzie.
Poniżej zestawienie linki vs skrzynie.
Obrazek

Miłego dnia.

sambo
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub
Kontakt:

Re: Linka kickdown - taka sama czy różna w serii 2x0 i 7x0?

Post autor: jakub »

Wychodzi na to że żadna ze znalezionych linek nie będzie pasować - numer tej drugiej odpowiada tylko AW 70 L a o ile mi wiadomo, wersja z lockupem do 240 nie była montowana?
Moja linka jest zacięta w pozycji mocno wyciągniętej, co tłumaczy czemu podczas jazdy próbnej na krótkich odcinkach do rozpędzenia nie byłem pewien czy wskoczył kolejny bieg - prawdopodobnie skrzynia obecnie trzyma biegi do końca.
Czy jest jakiś szybki patent, zanim będę mógł się dostać pod auto i wymienić linkę, żeby ją odblokować i była całkiem luźna - tak żeby wcześnie zmieniał biegi? Wydaje mi się to bardziej użyteczne niż druga skrajna opcja.
Oraz, czy znacie jakieś źródło gdzie dostanę właściwą linkę?
0 x
ODPOWIEDZ