Ciśnienie w cylindrach

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Maczas

Ciśnienie w cylindrach

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maczas »

Hej.Mam pytanie-jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w REDBLOCKU?Ja u siebie sprawdzałem i na 1i4 cylindrze mam po 13 a na 2i3 po 12. Czy nie jest do zbyt duża różnica na cylindrach?Czy taka różnica możemieć wpływ na wysokie spalanie?I pytanie czy spalanie 15 litrów paliwa w mieście to dużo?Jazda dość dynamiczna.Silnik B230f plus automat. I jeszcze pytanie-czy zapłon może sie u mnie sam przestawić?Jakie mogą być objawy uszkodzonego modułu zapłonowego?
Aaaa padł mi regulator ciśnienia paliwa-raz puszcza bęzynę a raz nie...może to mieć wpływ na wywalanie błedu 232(zbyt uboga/bogata mieszanka biegu jałowego)?Czy ktoś z Was ma taki zawór,sprawny oczywiście bo jest w Drakenie,ale prawie za 300 zł?Przepraszam za kilka pytań w jednym wątku :(
0 x
Maczas

Re: Ciśnienie w cylindrach

Maczas pisze:Hej.Mam pytanie-jakie powinno być ciśnienie w cylindrach w REDBLOCKU?Ja u siebie sprawdzałem i na 1i4 cylindrze mam po 13 a na 2i3 po 12. Czy nie jest do zbyt duża różnica na cylindrach?Czy taka różnica możemieć wpływ na wysokie spalanie?I pytanie czy spalanie 15 litrów paliwa w mieście to dużo?Jazda dość dynamiczna.Silnik B230f plus automat. I jeszcze pytanie-czy zapłon może sie u mnie sam przestawić?Jakie mogą być objawy uszkodzonego modułu zapłonowego?
Aaaa padł mi regulator ciśnienia paliwa-raz puszcza bęzynę a raz nie...może to mieć wpływ na wywalanie błedu 232(zbyt uboga/bogata mieszanka biegu jałowego)?Czy ktoś z Was ma taki zawór,sprawny oczywiście bo jest w Drakenie,ale prawie za 300 zł?Przepraszam za kilka pytań w jednym wątku :(
Dodam,że nadal nie uporałem się ze spalaniem gazu-pali 20 w mieście :(
0 x
Awatar użytkownika
spokojnyczlowiek

Post autor: spokojnyczlowiek »

przy dynamicznej jeździe po mieście, redblockiem w automacie spalanie na poziomie 15 litrów to żaden wyczyn :)
To nigdy nie były ekonomiczne siliniki. Mam B230 FB z automatem i jak go popędzełem w mieście to palił i 17 benzyny.
Co do spalanie gazu na poziomie 20 litrów to już sporo. Nie wiem jaką masz instalację ale może trzeba ją dobrze wyregulować. U mnie różnica w spalaniu pomiędzy benzyną a gazem wynosi 1-2 litry gdzie gazu spala mi ok 14 litrow z mieszanym cyklu przy średni ciężkim bucie.. 
0 x

Lemmy - v945 '93 - B230FB + ZF 4HP22
Bordowiec - v245 '91 - B230FK + M90 - https://youtu.be/F_yZq0RIMnI
Włoszka - v964 '91- B204FT + M46
Antoni - v945 '98 - B230FK + M90
Maczas

Tzn to 15 bęzyny to dużo czy mało?
0 x
Awatar użytkownika