witam,
czy zmiana skrzyni biegów z aw71l na m90 wiąże się z koniecznością zmiany kompa benzynowego czy może zostać komp automatowy i będzie wszystko ok?
zmiana skrzyni aw71 > m90
- grzesiek-s
- Kontakt:
- grzesiek-s
- Kontakt:
Re: zmiana skrzyni aw71 > m90
ha ha. Jeden ma automat i chce manual, drugi ma manual i chce automat. Nie dogodzi
Powoli się chyba będę przymierzał do zmiany skrzyni ale na razie jestem na etapie kolekcjonowania gratów i zbierania informacji.
Powoli się chyba będę przymierzał do zmiany skrzyni ale na razie jestem na etapie kolekcjonowania gratów i zbierania informacji.
0 x
www.facebook.com/gsauto <--- co nowego na warsztacie 
- grzesiek-s
- Kontakt:
Pytam, bo na przykład w 850 po zmianie z automatu na manual powstaje problem z szarpaniem po zdjęciu nogi z gazu. Inna polityka sterowania czasami wtrysku na cut-offie.
No ale skoro zostaje to ok.
Dzięki.
No ale skoro zostaje to ok.
Dzięki.
0 x
www.facebook.com/gsauto <--- co nowego na warsztacie 
Teoretycznie wg vadisa manual i automat mają inne kompy, ale w praktyce nie mam pojęcia, czym miałyby się różnić.
W manualnej 900 jest tak, że po zdjęciu nogi z gazu wtryskiwacze przestają pracować. TPS jest zwarty, obroty spadają, przy 1500 wtryski zaczynają pracować tak, jak na wolnych, obroty stabilizują się na tych 750-800. Może tu jest jakaś różnica?
W manualnej 900 jest tak, że po zdjęciu nogi z gazu wtryskiwacze przestają pracować. TPS jest zwarty, obroty spadają, przy 1500 wtryski zaczynają pracować tak, jak na wolnych, obroty stabilizują się na tych 750-800. Może tu jest jakaś różnica?
0 x
W 960 i v90 kompy pozostały. Nie ma żadnych negatywnych obiawów
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Zmienialem automat na manual w v70 z komputrem m4.4 i cholera nie zauwazylem jakiegos dziwnego zachowania po odjeciu gazu chociaz mimo tego zmienilem ecu, bo tak forum mowilo.
Teraz jezdze 940 po takim swapie i nic przy komputerach nie grzebalem, zajalem sie tylko kabelkami przy lewarku
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Teraz jezdze 940 po takim swapie i nic przy komputerach nie grzebalem, zajalem sie tylko kabelkami przy lewarku
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
0 x
.