Szanowni,
czy ktoś dysponuje informacją jaki jest maksymalny możliwy nacisk na hak demontowalny (oryginalesowy Volvo) dla 700/900?
numer katalogowy: 9192 360-7
nacisk na hak
nacisk na hak
0 x
Re: nacisk na hak
w oficjalnych katalogach jest tylko info o dmc - 1600 - 1900 kg w zależności od fury i jakiś tam norm ISO.
o nacisku na hak info brak ;/
o nacisku na hak info brak ;/
0 x
Jeżeli to pomoże, to z tego co pamiętam, oryginalny hak w mojej 245 ma max 60 kg nacisku. Zrobie foto tabliczki wieczorem.
0 x
Na moim w 245 jest naklejka 75kg, ale ja mam na stałesambo pisze:Jeżeli to pomoże, to z tego co pamiętam, oryginalny hak w mojej 245 ma max 60 kg nacisku. Zrobie foto tabliczki wieczorem.
PS. Wiecie, że demontowalny hak powinien być zdjęty kiedy nie mamy przyczepy?
0 x
Boa1982 pisze:Na moim w 245 jest naklejka 75kg, ale ja mam na stałesambo pisze:Jeżeli to pomoże, to z tego co pamiętam, oryginalny hak w mojej 245 ma max 60 kg nacisku. Zrobie foto tabliczki wieczorem.
PS. Wiecie, że demontowalny hak powinien być zdjęty kiedy nie mamy przyczepy?
Wiecie, wiecie.
Stały jest faktycznie do 75.
Ale jak demontowalny jest.do 60 to styknie.
0 x
Sprawdziłem dokładnie tabliczkę znamionową na składanej Westfalii w moim 245. Max obciążenie kuli =75kg
0 x
Do serii 700/900 było kilka różnych Westfalii, w tym jeden ze zdejmowanym zaczepem. Jeden z haków, ale taki monolit, nawet bez odkręcanego zaczepu i jeszcze do siedemsetki, miał uciąg 2100kg i nacisk 100kg. Reszta 1900/75.
Nie spotkałem OE do volvo 700/900 z naciskiem mniejszym, niż 75kg, ale nie twierdzę, że widziałem wszystko:)
Nie spotkałem OE do volvo 700/900 z naciskiem mniejszym, niż 75kg, ale nie twierdzę, że widziałem wszystko:)
0 x