740 2.3 84r. problem z elektryką "choinka" na liczniku
740 2.3 84r. problem z elektryką "choinka" na liczniku
Pojawił się o to taki problem. Jakiś tydzień temu przestały mi działać elektryczne szyby + lusterka, po umyciu samochodu. Ktoś dokładał to sam i nie mam pojęcia w jaki sposób zrobiona jest instalacja, w oryginalnym miejscu brak przekaźnika. Wczoraj wieczorem po obfitych opadach deszczu na desce rozdzielczej zrobiła się choinka, przy dodawaniu gazu przygasa, ale i tak się świeci. Dzisiaj rano jechałem z choinką na desce po chwili wyłączyło się radio i obrotomierz + wskaźnik paliwa i temperatury zaczęły szaleć. Później auto zgasło na szczęście na parkingu, i nie chciało odpalić. Później odpaliło, ale po chwili robi się to samo obroty zaczynają szaleć auto traci moc jak daje się gazu i w końcu gaśnie. Nie chcę odpalić. Później znowu odpala, po przekręceniu kluczyka słuchać pyknięć, ale rozrusznik nie startuje. Przeczyściłem jeżyki przy lampach i przy kompie, wyczyściłem masę na podłużnicy i nic się nie zmienia. Jakieś pomysły?
0 x

Re: 740 2.3 84r. problem z elektryką "choinka" na liczniku
a nie skończył Ci się alternator przypadkiem? Zmierz napięcie aku, sprawdź ładowanie.
sambo
sambo
0 x
Re: 740 2.3 84r. problem z elektryką "choinka" na liczniku
Alternator już podmieniony, jest git.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar