m47 luźna gałka
m47 luźna gałka
Co można poradzić na prawdopodobnie jakieś uszkodzenia plastikowych elementów wybieraka skrzyni biegów? Czy można gdzieś w Polsce dostać te części? Gałka chodzi jak w starym autobusie, że przy wrzucaniu piątki zahaczam o drzwi pasażera. Najchętniej to jakiś short shifter po tych przeżyciach bym tam włożył.
0 x
Re: m47 luźna gałka
Tulei w drakenie nie ma?
Jeśli to nie pomoże to na luźną gałkę można się do wenerologa udać
Starannie wydziergane na Tapatalku.
Jeśli to nie pomoże to na luźną gałkę można się do wenerologa udać
Starannie wydziergane na Tapatalku.
0 x
Dobierz odpowiednie podkładki i włóż pomiędzy te plastikowe tulejki. Wyczyść i posmaruj. U mnie działa od ponad 100 kkm 
sambo
sambo
0 x
Dzięki Panowie za sugestie. Te tulejki o których wszyscy myślimy pewnie są do wymiany ale u mnie dodatkowo luz jest na kuli a także na drugim końcu tego drążka z tulejkami, bo cały ten poziomy drążek, kiedy jest wrzucony bieg, śmiga na prawo i lewo bez obawień. Tych elementów w które wchodzi kula w drakenie nie ma.
0 x
-
takijedenkuba
Rozwierć otwory w tej tulejce przez która przechodzi bolec i otwór w kulce (mam na myśli końcówkę wodzika skrzyni) Bolec pierwotnie ma 6mm.
Ja to rozwierciłem 6,1 chyba i z trzonka wiertła zrobiłem nowy bolec, wbiłem go, obciąłem nadmiar.
Jest lepiej
Ja to rozwierciłem 6,1 chyba i z trzonka wiertła zrobiłem nowy bolec, wbiłem go, obciąłem nadmiar.
Jest lepiej
1 x
Dobry patent. Muszę spróbować. Teraz tak czytam, to mam nadzieje że zrozumiałe jest to, że miałem na myśli tą kulkę wyżej, tą dużą bez otworu. A jeszcze pytanie uzupełniające: jak tam się dostać do tego?
0 x
-
takijedenkuba