Moim zdaniem szkoda kasy... pewnie potrwa dłużej zanim znajdziesz ale ori to ori... inna bajka.
Poza tym te tanie czasem śmierdzą w całym aucie.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
właśnie też zależy jakie , miałem kiedyś jedne firmy geyer hosaya czy jakoś tak , miałem je siedem lat i ani nie śmierdziały ani sie nie starły ani nic im nie było , tyle że do cegły takiej firmy nie ma 
0 x
Tylko, że jak będzie to jakaś firma co się specjalizuje w dywanikach... używa dobrej gumy, elegancko wykraja dywaniki to nie będą one kosztowały 50 pln za komplet.
Jak ja się rozglądałem to za 160pln był komplet do 200 niby szwedzkiej firmy Resi. Gdzieś czytałem że są dobre ale cena już wyższa... no i nie wiem czy maja do 700.
Jak ja się rozglądałem to za 160pln był komplet do 200 niby szwedzkiej firmy Resi. Gdzieś czytałem że są dobre ale cena już wyższa... no i nie wiem czy maja do 700.
0 x
Miałem te rensi w 200. Są bardzo dobre ale jednak jak się pojawiły ori to od razu kupiłem 
0 x
Co może być przyczyną stuku w prawym przednim kole?
Stuk pojawia się co jakiś czas (kilkadziesiąt cm, może kilka metrów), tylko podczas skręconych kół do skrętu w lewo i tylko podczas cofania.
Stuk pojawia się co jakiś czas (kilkadziesiąt cm, może kilka metrów), tylko podczas skręconych kół do skrętu w lewo i tylko podczas cofania.
0 x
Pewnie łożysko... jak ma już luzy to może się tłucze. Do tego również drążek kierowniczy albo poduszka amortyzatora... możliwości jest wiele.
0 x
Łożyska raczej przy jeździe do przodu. Jednostajne lub pulsacyjne buczenie. Przy jeździe zygzakiem hałas powinien przycichać i się intensyfikować za zmianę. A dźwięk wydobywa się z przodu cz tyłu?
0 x
Jest napisane że przód. Z tym łożyskiem to niekoniecznie. Jak ma bieżnie wyrobioną to będzie buczeć ale jak już ma luzy to może stukac.
Wpierw sprawdził bym na podniesionym kole czy nie ma luzów, później czy jak je bezwładnie obraca to nie hamuje... a potem mocowanie amortyzatora.
Wpierw sprawdził bym na podniesionym kole czy nie ma luzów, później czy jak je bezwładnie obraca to nie hamuje... a potem mocowanie amortyzatora.
0 x
-
takijedenkuba
W kilku samochodach łożysko już diagnozowałem - to raczej nie jest łożyskoendriugto pisze:Łożyska raczej przy jeździe do przodu. Jednostajne lub pulsacyjne buczenie. Przy jeździe zygzakiem hałas powinien przycichać i się intensyfikować za zmianę. A dźwięk wydobywa się z przodu cz tyłu?
1. Nie buczy, tylko stuka i to raz na jakiś czas.
2. Jadąc zygzakiem można zdiagnozować które łożysko, wiem.
3. Dźwięk jest z prawego przodu i brzmi tak jakby coś przeskakiwało co jakiś czas przy cofaniu, ale TYLKO NA SKRĘCONYCH kołach i co ciekawe - TYLKO przy jeździe do tyłu.
Tak czy inaczej - dzięki. Końcówka i sworzeń trochę potwierdzają moją teorię, ale mocowanie amortyzatora też sprawdzę. Luzów nie miał (w sobotę zamieniałem koła i sprawdzałem czy są jakieś luzy - nie wyczułem).
0 x