Serio? Japier...swital pisze:według unijnych przepisów nie może być sygnałów dźwiękowych przy zamykaniu i otwieraniu auta, jedynie sygnały świetlne kierunkami lub światłami pozycyjnymi.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
Tak.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Jedyne co mnie zmyliło, to, że przy awaryjnych działa zawsze.fonderal pisze:Przerywacz umiera, jest wspólny dla kierunkowskazów i kontrolki pasów.Boa1982 pisze:Kierunkowskazy raz działają, a raz święcą ciągle. Czy to może być przerywacz, czy coś w manetce może nie stykać
Dodatkowo kontrolka od niezapiętych pasów, czasem się uruchamia, czasem nie, a czasem również świeci światłem ciągłym.
Można łączyć te objawy, czy to dwie zupełnie różne sprawy
Nie wiem jaki tam u Ciebie siedzi, jeśli elektroniczny to jest duża szansa, że przelutowanie może go uzdrowić.
Bo ewidentnie coś raz kontaktuje a innym razem nie.
0 x
Czołem,
potop pod nogami kierowcy w 940. Obstawiałem szybę czołową, ale raczej to nie to. Czy w 945 z 1995 roku występuje dziura wentylacyjna na wysokości lewej nogi kierowcy (jak w 740)? I drugie pytanie, czy żeby wyjąc wykładzinę podłogową u kierowcy, trzeba wyciągać fotel i całe plastiki?
B.
potop pod nogami kierowcy w 940. Obstawiałem szybę czołową, ale raczej to nie to. Czy w 945 z 1995 roku występuje dziura wentylacyjna na wysokości lewej nogi kierowcy (jak w 740)? I drugie pytanie, czy żeby wyjąc wykładzinę podłogową u kierowcy, trzeba wyciągać fotel i całe plastiki?
B.
0 x
Na pewno woda? Sprawdź czy nie tłuste, bo wtedy to najprawdopodobniej nagrzewnica albo jej zawór. Zobacz też od spodu, czy nie masz tam dziury w podłodze.
Wykładzinę da się wyjąć bez odkręcania plastików i fotela, ale po odkręceniu jest łatwiej.
Wykładzinę da się wyjąć bez odkręcania plastików i fotela, ale po odkręceniu jest łatwiej.
0 x
Chevy Caprice Wagon '88
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
100% H2O. Jakby to była "woda" z układu chłodzenia, to miałbym sucho w silniku.
Jakaś podpowiedź, jak wyrwać dywan?
0 x
Podwójne obciążenie, może dlatego.Boa1982 pisze:Jedyne co mnie zmyliło, to, że przy awaryjnych działa zawsze.fonderal pisze:Przerywacz umiera, jest wspólny dla kierunkowskazów i kontrolki pasów.Boa1982 pisze:Kierunkowskazy raz działają, a raz święcą ciągle. Czy to może być przerywacz, czy coś w manetce może nie stykać
Dodatkowo kontrolka od niezapiętych pasów, czasem się uruchamia, czasem nie, a czasem również świeci światłem ciągłym.
Można łączyć te objawy, czy to dwie zupełnie różne sprawy
Nie wiem jaki tam u Ciebie siedzi, jeśli elektroniczny to jest duża szansa, że przelutowanie może go uzdrowić.
Bo ewidentnie coś raz kontaktuje a innym razem nie.
Przelutowanie nie musi pomóc, coś może być uwalone głębiej, np. jakieś wylane albo wyschnięte kondensatory, przegrzanie czy cokolwiek innego. Najprościej pożyczyć od kogoś jakikolwiek sprawny i podmienić na chwilę.
Gdybyś kupował nieoryginalny, to zastrzeż możliwość zwrotu. Zdarza się, że po założeniu nawet nowego, ale nieoryginalnego przerywacza kierunkowskazy działają jak powinny, ale już kontrolka pasów niekoniecznie i np. z przerywacza zrobi się brzęczyk, który długo nie pociągnie.
Zwykły przerywacz ma 3 piny: 31, 49 i 49a.
Jeśli masz hak i kontrolkę kierunkowskazów przyczepy, wtedy potrzebujesz przerywacza czteropinowego, z dodatkowym pinem C.
0 x
W narożniku prawej części grodzi jest i być powinna zaślepka gumowa gdzie wchodzi elektryka z komory silnika ale tam woda raczej w dużej ilości się nie gromadzi. Natomiast zerknij na drzwi i szyber - gdy go maszBartek D. pisze:100% H2O. Jakby to była "woda" z układu chłodzenia, to miałbym sucho w silniku.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
-
grzesiekosmos
Miałem kiedyś tak w 940 że się zbierała woda ale u pasażera.Rozebrałem wszystko i okazało się że puszczała guma która była za kompami z boku która jest od odpływu wody w błotniu.Guma została szczelnie zaklejona i już nie było tego problemu.Myślę że od kierowcy może być taka sama guma/uszczelka/zaślepka i może puszcza warto sprawdzić
0 x