Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
U mnie w 945 woda leciała, bo kanaliki odpływowe szyberdachu były przytkane.
0 x
-
Marcin1988
Mam bardzo głupie pytanie. Widziałem kiedyś na zdjęciu volvo 244 z tylnymi lampami od volvo 744. Czy to możliwe ?? Wiadomo elektrykę się ogarnie tylko czy pasują wizualnie? Nie będzie śmiesznych szpar itp. ? A może to fotoshop?
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Nierealne.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Dwa pytania:
1. Czy "nowa" jednoczęściowa listewka montowana w 945 MK2 dookoła tylnych bocznych szyb przedziału bagażnika od bodajże 1997 roku, będzie pasowała do MK1? W sensie że mam cały komplet >1997 naokoło okna, razem z tymi blaszanymi spinkami mocującymi.
2. Jakie rozmiary śrubek mam se kupić do przykręcenia osłony pod silnik? Tam idą chyba 4, ale nie pamiętam rozmiarów gwintów/łbów.
1. Czy "nowa" jednoczęściowa listewka montowana w 945 MK2 dookoła tylnych bocznych szyb przedziału bagażnika od bodajże 1997 roku, będzie pasowała do MK1? W sensie że mam cały komplet >1997 naokoło okna, razem z tymi blaszanymi spinkami mocującymi.
2. Jakie rozmiary śrubek mam se kupić do przykręcenia osłony pod silnik? Tam idą chyba 4, ale nie pamiętam rozmiarów gwintów/łbów.
0 x
Chevy Caprice Wagon '88
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
Czy nowa maglownica musi być taka jak była wcześniej w aucie? Czy można zamieniać przemiennie tylko potem pamiętać że mamy inne drązki? Chodzi mi o te różnice ZF a Cam
0 x
Kupię dyfer 3.31 do 700 lub zamienie na dyfer 3.73. PW.
Osłona jest przykręcona czterema M6x25 do podłużnic (po dwie na stronę) i dwoma M8x25 do belki z maglownicą. Śruby mogą być trochę dłuższe, ale po co tyle kręcić kluczem?fullsize pisze: Jakie rozmiary śrubek mam se kupić do przykręcenia osłony pod silnik? Tam idą chyba 4, ale nie pamiętam rozmiarów gwintów/łbów.
Warto kupić nierdzewne, kosztują grosze a komfort odkręcania po kilku latach nieporównywalny:)
Cam to TRW, są identyczne, było jeszcze ZF i Koyo. Coś mi się kiedyś obiło, że któraś maglownica miała inne gwinty do podłączenia przewodów od pozostałych, ale nie pamiętam która... To byłaby jedyna różnica, jeśli sprawdzisz i gwinty będą pasować, to reszta też. O drążkach już wiesz:)David pisze:Czy nowa maglownica musi być taka jak była wcześniej w aucie? Czy można zamieniać przemiennie tylko potem pamiętać że mamy inne drązki? Chodzi mi o te różnice ZF a Cam
Gwinty w TRW (i CAM) to M14x1,5 i M16x1,5, ale byłoby dobrze, gdyby ktoś potwierdził, bo piszę z pamięci.
0 x
- saabauto
- Kontakt:
Koyo ma zupełnie inne przewody do podłączenia zasilania przekładni, nie pasują też do niej drążki od innych przekładni. Przewody do ZF i TRW są takie same.fonderal pisze: Cam to TRW, są identyczne, było jeszcze ZF i Koyo. Coś mi się kiedyś obiło, że któraś maglownica miała inne gwinty do podłączenia przewodów od pozostałych, ale nie pamiętam która... To byłaby jedyna różnica, jeśli sprawdzisz i gwinty będą pasować, to reszta też. O drążkach już wiesz:)
Gwinty w TRW (i CAM) to M14x1,5 i M16x1,5, ale byłoby dobrze, gdyby ktoś potwierdził, bo piszę z pamięci.
0 x
Czy luzy zaworowe w B230f reguluje się płytkami?
Czy są jakieś wzorcowe czy da rade zrobić to szczelinomierzem listkowym?
Jakie wartości są dla poszczególnych zaworów?
I ostatnie jak w B230f z automatem obrócić wał korbowy?
Ostatnio takie rzeczy robiłem w polonezie i starze 28 wiec powinienem sobie spokojnie poradzić
Czy są jakieś wzorcowe czy da rade zrobić to szczelinomierzem listkowym?
Jakie wartości są dla poszczególnych zaworów?
I ostatnie jak w B230f z automatem obrócić wał korbowy?
Ostatnio takie rzeczy robiłem w polonezie i starze 28 wiec powinienem sobie spokojnie poradzić
0 x