Motor to FT, nikt nie chciał kupić mojego wspaniałego Parzęcha więc w tym roku dostanie troszkę więcej siły do odpychania. Nie planuje świrować, najwyżej zdejme troche z czapki, jakiś lepszy wałek, dolot, wydech. Znam się na turbo jak świnia na gwiazdach więc nie wiem czy potrzebuje jakiś lepszy icek, większy mniejszy, kwadratowy , okrągły....
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Tak na szybko wygląda na to że rozpada mi się Icek
Nie chce pakować używanego (bo nie) seryjnego bo wydajnością nie grzeszy a swoje nowy kosztuje, jakieś w miarę P&P rozwiązanie potrzebne, w jakichś nie cudnych pieniądzach.
Motor to FT, nikt nie chciał kupić mojego wspaniałego Parzęcha więc w tym roku dostanie troszkę więcej siły do odpychania. Nie planuje świrować, najwyżej zdejme troche z czapki, jakiś lepszy wałek, dolot, wydech. Znam się na turbo jak świnia na gwiazdach więc nie wiem czy potrzebuje jakiś lepszy icek, większy mniejszy, kwadratowy , okrągły....
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę"
Nie wiem czemu to robię

Nie wiem czemu to robię
Najbliżej P&P musiałbyś kupić intercooler tylny, ale i tak miałbyś trochę do modyfikacji. tutaj licz z 800zł.
Najtańszy dobry IC kupisz za 300-350zł, do tego sensowne przyłączenie minimum 200zł. Za 500zł+ ogarniesz.
Jeżeli nie masz ambicji na moce rzędu 250hp+ to intercoolera bym nie zmieniał na większy. Wydatek bez sensu.
Jeżeli masz IC starego typu (wejście i wyjście od góry) to będę miał takiego na sprzedaż, stan bdb
Najtańszy dobry IC kupisz za 300-350zł, do tego sensowne przyłączenie minimum 200zł. Za 500zł+ ogarniesz.
Jeżeli nie masz ambicji na moce rzędu 250hp+ to intercoolera bym nie zmieniał na większy. Wydatek bez sensu.
Jeżeli masz IC starego typu (wejście i wyjście od góry) to będę miał takiego na sprzedaż, stan bdb
0 x
-
takijedenkuba
a co to takiego intercooler tylny?re5pect pisze: musiałbyś kupić intercooler tylny
skromnie zapytam..
0 x
Taki co ma wyjścia z tyłu, od strony komory silnika, a nie po bokach.
0 x
Dokładnie tak jak pisze mac-pro. Tutaj do wyboru do koloru: http://allegro.pl/listing?string=interc ... t-1-5-1025takijedenkuba pisze:a co to takiego intercooler tylny?re5pect pisze: musiałbyś kupić intercooler tylny
skromnie zapytam..
P&P i tak nie będzie, bo intercooler tylny pasujący rozmiarami do 740 ma już wyjścia 76mm, co wymusza kupno silikonów z redukcjami, do tego zabawa z mocowaniami itp.
0 x
Pytanie do tych którzy kilka razy już rozebrali i złożyli całą 200, skąd i do czego są te blaszki

W 400 znam każdą śrubkę, w serii 200 jeszcze muszę się podszkolić

0 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
-
takijedenkuba
A ja baran bieszczadzki, myślałem ze się go montuje na tylnym zderzaku, albo gdzieś... za silnikiem..mac-pro pisze:Taki co ma wyjścia z tyłu, od strony komory silnika, a nie po bokach.
0 x
-
takijedenkuba
Samboswital pisze:Pytanie do tych którzy kilka razy już rozebrali i złożyli całą 200, skąd i do czego są te blaszki
0 x
A nie jest to blaszka trzymająca przewód hamulcowy w nadkolu?
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar