Zderzaki Commando
Re: Zderzaki Commando
Kupujemy, ja biorę komplet p + t , zobaczymy tylko ile wyjdzie za transport i czy damy radę sciągnąć wszystkie 4.
0 x
Roztaw mocowań amortyzatorów jest identyczny. Zderzak od sedana jest bardziej wcięty. Zakładając go do kombi po bokach powstaje większa szpara (którą zakrywa górna guma maskująca). Zderzak od sedana ma nabite po przekątnej 2 śruby (na strone). Od kombi ich nie ma. Sedanowy zderzak jest przykręcany bezpośrednio do amortyzatora. W kombi amortyzator wchodzi głębiej w karoserie/podłużnice i przychodzi jeszcze dystans jak poniżej (w zderzaku sedanowym sa otwory pod ten dystans):
http://www.ebay.com.my/itm/Volvo-240-24 ... 2296833643
Zderzak od kombi jest wzmacniany. Pomimo tych różnic można sedanowy zderzak założyć do kombi. Trzeba tylko nawiercić otwory w blachach trzymających czołowe gumy (tylko w tych od kombi) aby schowały się w nich łby nabitych śrub.
http://www.ebay.com.my/itm/Volvo-240-24 ... 2296833643
Zderzak od kombi jest wzmacniany. Pomimo tych różnic można sedanowy zderzak założyć do kombi. Trzeba tylko nawiercić otwory w blachach trzymających czołowe gumy (tylko w tych od kombi) aby schowały się w nich łby nabitych śrub.
2 x
No dobra. Przywlokłem z okolic Freiburga 4 zderzaki "commando".
3 NOS i 1 używany.
Mam prośbę. Czy ktoś z Was może rozkodować poniższe numery zderzaków ? ( zdjęcia wkrótce)
1304530
1304534
1254592
pozdrawiam
sambo
3 NOS i 1 używany.
Mam prośbę. Czy ktoś z Was może rozkodować poniższe numery zderzaków ? ( zdjęcia wkrótce)
1304530
1304534
1254592
pozdrawiam
sambo
0 x
Dziwne te numery. Czy to na pewno numery katalogowe? Z moich informacji do przedlifta miały początek 12. Tylny do sedana powinien mieć numer 1247331, przedni 1247330.
0 x
tak to wygląda:

tylne ?

przednie ?

ten z tylu , z trzema srubami na strone ma wieksza grubosc scianki

komentarze do zderzakowej zgadywanki mile widziane
sambo

tylne ?

przednie ?

ten z tylu , z trzema srubami na strone ma wieksza grubosc scianki

komentarze do zderzakowej zgadywanki mile widziane
sambo
0 x
Piękne, da się do polerki i będzie można używać jak lustra! Chyba trzeba będzie je przymierzyć i dopasować. Ciężkie to jest?
0 x
Ten z trzema śrubami to przód USA (numer 1247331). Tam szły grubsze. Coś dla Ciebie, Konrad. Mocny i bezpieczny 
0 x
ja mam pytanie trochę poza konkursem, jak z gumami do przedniego zderzaka USA ? one nie są chyba takie długie, a montowane są dodatkowe nakładki ? widział to ktoś lub miał w ręku ?
0 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
Na USA zderzak zakłada się dodatkowe gumy jak poniżej. Pod spód idzie kawałek blachy mocujacej. Jedno i drugie do kupienia w wielu sklepach w europie. Również w skandixie

0 x