PS
Mareek
Priv mogę czytać ale już odpowiedzieć nie
Ciezarowe z okolic 2000 to to jeszcze prawdziwe volvo jest. Tak z ciekawosci niektore czesci z 2xx/7xx/9xx wystepowaly takze w cierazowych:) przelaczniki, jakies plastiki. Od 2003 wszedl CAN i rozbudowana elektronika i sie cala diagnostyka uproscila wzgledem starszych. Tyle ze starsze to byly auta bez elektroniki praktycznie. W 2012 dwocili wszystko do gory nogami. Jak w osobowkach, jednostka kabiny, przednia, srodkowa, tylna itd:] Obecnie jest ich ok 20 sztuk. A autobusy to wogole elektrownia na kolach gdzie sie schematy nie pokrywaja czasami i jest wtedy fajnie.....sambo pisze:witamy na forum!!!
Tymek, trzamam kciuki za Twoja przyszla cegle!
gerus,
jak sie pracuje z duzymi volvo? tez tak milo, prosto i logicznie jak w starych V.?
Co do M47 .Problemy z pekajaca lapa to chyba tylko przy hydraulicznym wysprzeglniku?
milego dnia!
sambo
Powitać imiennika!kaczko pisze:Witam wszystkich forumowiczów!
Mam na imię Kuba,
Głównie interesuję się rowerami (przede wszystkim "retro mtb", czyli z okresu rozwoju kolarstwa górskiego), i szeroko pojętą polską motoryzacją.
Samochodu jeszcze nie posiadam, rozglądam się za 740stką w kombii.
Że jestem nowy w temacie szwedzkich cegiełek, to stwierdziłem, że fajnie byłoby poczytać trochę przed zakupem![]()
Pozdrowienia z Krakowa!