Psie Pole/Karłowice, okolice ul. Czajkowskiego.
Niedaleko Akademii Wojsk Lądowych, również długo widywałem 240stke w kombi.
zawsze uważałem że kołpaki z serii 300 bardzo ładnie wyglądają na cegle, odmładzają ją o 10 lat minimumkochamkombi pisze:
haha, o ile kołpaki mogą dobrze wyglądać. ciągle gubiłem oryginalne, a kosztują jakieś tam pieniądze. więc kupiłem za grosze komplet do trzysety i okazało się, że siedzą dużo sztywniej, bo obręcz mocująca jest większa. Ale czas na jakieś alusy tej zimy..jinx pisze:zawsze uważałem że kołpaki z serii 300 bardzo ładnie wyglądają na cegle, odmładzają ją o 10 lat minimumkochamkombi pisze:
Jaki jest charakter tego tłuczenia? Bo mi od jakiegoś czasu na wybojach/bruku/innych wstrząsach jak najadę lewym przednim kołem lub całym przodem na rzeczone to coś brzęczy okrutnie, taki metaliczny dźwięk jakby blacha jakaś czy coś, intensywne oględziny podwozia i zawieszenia przód nie dały odpowiedzi co to może być... Wszystko przykręcone jak należy. Może mam to samo co Ty...MateuszM pisze: jeszcze może obróce ten dynks w pompie podciśnienia który się tłucze, bo czasem przegina pale, wiem ze hamulcem można popompowac i cichnie, ale... ponoć daje rade taki zabieg nawet na xx tys km.
U mnie podsufitka przy wymianie szyby nie była ruszana. Blachę wokół szyby miałem naprawianą i lakierowaną. Szybę się wkleja a "uszczelka" na wierzchu to tylko galanteria. Polecam wymienić szybę na nową szczególnie jak masz odprysk i rysy. Nowa szyba to koszt 200 zł a komfort i przyjemność z jazdy z nową szybą jest nieoceniony.MateuszM pisze:endriugto>
No szyber z przednią szybą ma wspólną podsufitke i tylko o to mi chodziło, czyli by nie demontować jakiś elementów/fragmentów podwójnie, tylko z powodu złej kolejności napraw. Szyberdach jest na stałe zaklejony silikonem przez któregoś z poprzednich właścicieli. Podsufitkę wobec tego zostawie na koniec, kiedy szyber będzie uruchomiony/uszczelniony, oraz po inspekcji rantów/wymianie uszczelki w przedniej szybie.
Szyba ma odprysk na środku w okolicach wycieraczek no i rysy od starych piór.. jeszcze postaram się zakleić odprysk
i ewentualnie podpytam gdzieś, czy da się reszte spolerować, jak nie, to wymiana...
jinx>
Tu jest filmik gdzie dobrze słychać hałasowanie rzeczonej pompy. U mnie jest to samo.
Daj zdjęcia tego szyberdachu.MateuszM pisze:Ok. Dzięki za radę z tą szybą.
Szyberdach natomiast jest szklany.