VolvoRWD.pl - tu się witamy :)
Re: VolvoRWD.pl - tu się witamy :)
Witam wszystkich. Forum obserwuję już jakąś chwilę, ale nie udzielałem się, bo po prostu nie miałem czasu
Mam w domu od kilku lat 744fl, którą znam od nowości, a Wy możecie ją znać z krążącej po sieci relacji z Rumunii, którą wrzucałem na KKNa. We środę do zestawu dotarła jeszcze jedna cegła - 745fl z lampami od 940. Póki co muszę odchamić kombicę, wywalić zbedne kable, przykręcić co odpada, wypolerować lakier (w większości pierwszy! :O), zmienić felgi na jakieś oryginały itd itp. Auto pewnie kojarzycie z ogłoszeń. Ma swoje wady, ale ogólnie dość trzyma się kupy 
- Załączniki
-
- 209024705_2_1000x700_volvo-740-kombi-lpg-rwd-warszawa-super-stan-youngtimer-dodaj-zdjecia_rev002.jpg (122.06 KiB) Przejrzano 6950 razy
0 x
to ta z iwicznej? spóźniłem się o parę godzin
. dziwne felgi
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
miej więcej. musisz go dobrze opisać, chcę zobaczyć na co się spóźniłem. nie chciało mi się specjalnie jechać, a jak pojechałem planowo, to mnie ubiegłeś.
wart był ceny?
a felachy to co za jedne?
wart był ceny?
a felachy to co za jedne?
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
To paskudztwo zwane felgami to chyba jakies oryginalne oplowskie. Widywałem takie na zafirach 1 i astrach 2. Wpadną jakieś ori volvove możliwie sprawnie.Auto ogólnie trzyma się kupy, kosztowało 2500zł i to po nim widać. Sporo durnych kabli do gazu i okolic - wywaliłem już z 1.5 metra i nadal wszystko działa
Front 940tki elektrycznie wstawiony przez jakiegoś pawiana, na szczęście mam cały przód już do 740fl, po weekendzie przełożę jak pogoda dopisze, kolejne kable wylecą wtedy z auta. Podsufitka lekko obwiśnięta, ale na tyle lekko, że nie razi to stylistycznie ani nie głaszcze czupryny. Przygięty prawy słupek A, wygląda jakby trafił jakaś sarnę, ale auto prawie całe w pierwszym lakierze. Schowek pasażera ma pouwalane mocowania (jedzie do mnie ze Szwecji ładny), tylne lampy w stanie hasiok (już zmienione), skończone tylne hamulce (zrobię jutro), kończące się OC, zatarta regulacja lędźwiowa kierowcy, fotele nie grzeją, klima ma podobno padnięty kompresor. Tylna wycieraczka oczywiście nie działa, podobnie jak tylny spryskiwacz
Blacharsko jakiś mały purchel powstaje na dole nadkola tylnego, już wyszlifowany i zabezpieczony, progi oryginał, o dziwo na podłodze z przodu pod nogami i kierowcy i pasażera jest po dziurce rozmiaru mniej więcej 3x3cm. Już oskrobana i zabezpieczona solidnie, spawunek pewnie za jakieś dwa miesiące, pierwsze odszczurzam mechanikę i poleruje lakier. Aha, pompa wspomagania jest trupem. Wad jak widzisz ma całe wiadra, ale jest spoko, daje pozytywny feeling w przeciwieństwie do wielu cegieł jakie oglądałem. Silnik jest suchy, całkiem rześki, jak wracałem do Krakowa to zdarzyło mi się bujnąć go pod 180 i nie miał z tego powodu jakiejs traumy ani stresu
Jak szukasz fury to na olx jest wystawiony fajny kombiak, niebieski, Buczkowice chyba. Kosztuje 3k, jst przedliftem, ma sekwencję i wygląda stosunkowo solidnie 
0 x
Dobry opis! Do działu prezentacji wozów z nim 
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
czy to w zawrotnych 111 kucach?
odpuszczam szukanie (na razie). taki znajomek znowu zaczyna przebąkiwać, że kupi sobie mercedesa. że 960 jest be i ma go dość. muszę być gotowy do ataku
odpuszczam szukanie (na razie). taki znajomek znowu zaczyna przebąkiwać, że kupi sobie mercedesa. że 960 jest be i ma go dość. muszę być gotowy do ataku
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
To i ja sie przywitam... (lepiej późno niż wcale)
Przybylem tu jak zapewne większość z was z VF.
Jestem z Lublina, czyli swego czasu zaglebia wszelkiej masci turbo volvo...
W posiadaniu mam 945 B200FT 1997. Lekko zmodowany walkiem "V", kółkiem na +5 stopni i doladowaniem 0.75.
Kolor najrzadziej spotykany czyli czarne kombi. Jak wyjdzie sloneczko to pojawimy sie w prezentacjach...
Wyslane z nokii 3310i za pomoca kciuka...
Przybylem tu jak zapewne większość z was z VF.
Jestem z Lublina, czyli swego czasu zaglebia wszelkiej masci turbo volvo...
W posiadaniu mam 945 B200FT 1997. Lekko zmodowany walkiem "V", kółkiem na +5 stopni i doladowaniem 0.75.
Kolor najrzadziej spotykany czyli czarne kombi. Jak wyjdzie sloneczko to pojawimy sie w prezentacjach...
Wyslane z nokii 3310i za pomoca kciuka...
0 x
... a potem dołączyło "życie"...
volvo 945 211 Polar - B200FT + vel "negro"
volvo V70 MK I - 2.5T/ B5254T - będzie "+" vel "srebro"
vw Passat b5 variant - 1.6 AHL - vel "passeratti"
volvo 945 211 Polar - B200FT + vel "negro"
volvo V70 MK I - 2.5T/ B5254T - będzie "+" vel "srebro"
vw Passat b5 variant - 1.6 AHL - vel "passeratti"
Cześć wszystkim.
Na razie się grzecznie przywitam, za jakiś czas postaram się wrzucić jakieś fotki
Aktualnie mam 940 b230fk + automat, i porzucony projekt 740 b230FK + M90 który raczej pójdzie na części
Na razie się grzecznie przywitam, za jakiś czas postaram się wrzucić jakieś fotki
Aktualnie mam 940 b230fk + automat, i porzucony projekt 740 b230FK + M90 który raczej pójdzie na części
0 x
Dzień dobry wszystkim!
Podobnie jak poprzednik- na razie się witam, debiut w dziale prezentacji odstawiam na później, samochód w trakcie grzebania ; )
pozdr!
Podobnie jak poprzednik- na razie się witam, debiut w dziale prezentacji odstawiam na później, samochód w trakcie grzebania ; )
pozdr!
0 x