Sinuspi pisze:grodek75 pisze:Dziś wyjątkowy dzień...
Złożone zamówienie na:
2 x 3516803 (amortyzatory Nivomat)
2 x 9140681 (sprężyny zawieszenia)
Nawet nie pytajcie o cenę, poza emocjonalnym stosunkiem do samochodu i chęcią doprowadzenia go do stanu zbliżonego do fabrycznego logiki nie ma w tym zbyt wiele...

Ale ponieważ dobro wraca to liczę na to że "cegiełka" odwdzięczy się za to wszystko i kiedyś zobaczę ją na żółtych tablicach

Bierzesz nadgodziny ?
Nie, raczej przewidziałem to w budżecie
Poza tym u mnie nadgodziny nie wchodzą w rachubę - zadaniowy czas pracy, co ma i zalety i wady.
Dlatego też min. w pewnym momencie porzuciłem marzenia o W201 i skierowałem się ku Volvo.
Żeby nie utknąć na przysłowiowych kołkach z braku kasy.
To raz.
Po drugie po prostu nie da się z amortyzatorami w obecnym stanie jeździć. Lewy tył leży niemal na ziemi, zjeżdżając z krawężnika na parkingu załatwiłem sobie końcowy tłumik więc jaki był wybór?
Z „grubych” tematów w wypadku których muszę się wesprzeć fachowcami zostanie jeszcze antykorozja spodu, no i szyberdach. Reszta postępuje - klakson naprawiony, mam nie ukrywam kłopot z rozebraniem centralnej konsoli żeby uzupełnić brakujące oświetlenie wybieraka biegów. Nie chcę połamać i tak już nieco kruchych plastików. Szukam też siłownika centralnego zamka do drzwi kierowcy żeby założyć sterowanie z pilota. Ma ktoś może jakieś sugestie odnośnie jakiegoś dedykowanego czy jechać uniwersalnym?