były 3 rodzaje czujników do BX / BXXX w tym dwa z sygnałem do kompjutera.baron pisze: upewnię się :) w redblocku był jeden typ czujnika temperatury? mowa ofc o tym do komputera
Mam i ja!
Re: Mam i ja!
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
ale różniły się charakterystyką czy złączem?Sinuspi pisze:były 3 rodzaje czujników do BX / BXXX w tym dwa z sygnałem do kompjutera.baron pisze: upewnię się :) w redblocku był jeden typ czujnika temperatury? mowa ofc o tym do komputera
jak charakterystyką to wiesz jakie były różnice?
0 x
The Saab 900: built like a Merc, safe as a Volvo and so much cooler than a BMW
Wszystkie różniły się charakterystyką, jeden natomiast dodatkowo złączem do instalacjibaron pisze:ale różniły się charakterystyką czy złączem?Sinuspi pisze:były 3 rodzaje czujników do BX / BXXX w tym dwa z sygnałem do kompjutera.baron pisze: upewnię się :) w redblocku był jeden typ czujnika temperatury? mowa ofc o tym do komputera
jak charakterystyką to wiesz jakie były różnice?
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Skrzynia poszła do rozbiórki. Takiej powierzchownej.
Rzekomo wymieniany był w niej olej. Rzekomo dynamicznie.
Rzekomo niedawno; mówię o przebiegu w kkm.
A w środku żużel, syf.
Wszystko tak uwalone, że aż strach.
Nikomu nie chciało się nawet kupić za kilkanaście-kilkadziesiąt złotych uszczelki i miskę wkleił na jakieś lepiszcze.
Jedna ze śrub ukręcona - dlatego skrzynia podciekała.
Ręce opadają. Naprawdę.
No i ukłony dla Sławka
ze zdjęciami uszczelek, o których ostatnio rozmawialiśmy.
p.s.
Po ile teraz chodzą M90?
Rzekomo wymieniany był w niej olej. Rzekomo dynamicznie.
Rzekomo niedawno; mówię o przebiegu w kkm.
A w środku żużel, syf.
Wszystko tak uwalone, że aż strach.
Nikomu nie chciało się nawet kupić za kilkanaście-kilkadziesiąt złotych uszczelki i miskę wkleił na jakieś lepiszcze.
Jedna ze śrub ukręcona - dlatego skrzynia podciekała.
Ręce opadają. Naprawdę.
No i ukłony dla Sławka
p.s.
Po ile teraz chodzą M90?
- Załączniki
-
- IMG_20220226_152356_3.jpg (512.57 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- IMG_20220226_124839_7.jpg (469.75 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- IMG_20220226_124731_7.jpg (593.71 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- IMG_20220226_120240_3.jpg (723.13 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- IMG_20220226_115442_0.jpg (557.4 KiB) Przejrzano 1877 razy
-
- IMG_20220226_115414_2.jpg (526.65 KiB) Przejrzano 1877 razy
1 x
uszczelki z racji wieku są twarde jak kamień.baron pisze:No i ukłony dla Sławkaze zdjęciami uszczelek, o których ostatnio rozmawialiśmy.
do wymiany.
ale
jak będzie dobrze, to wtedy jeszcze raz do rozbiórki i dopiero wtedy nowe uszczelki.
0 x
Jak ktoś z Was bawił się w rozbiórkę/regulację tej skrzyni to prośba o łapkę w górę.
Na pewno będą potrzebne konsultacje.
Na pewno będą potrzebne konsultacje.
0 x
Skąd będziesz kupował? Mogę coś dobrać by rozłożyć koszty wysyłkibaron pisze:(...) duży kit z uszczelkami kosztuje 150euro + wysyłka (...)
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
Gdzieś z zagranicy - widziałem ze tam da się kupić.Mareek pisze:Skąd będziesz kupował? Mogę coś dobrać by rozłożyć koszty wysyłkibaron pisze:(...) duży kit z uszczelkami kosztuje 150euro + wysyłka (...)
Na pewno jest dostępne w Scandixie.
Niemniej nie wydam ani grosza więcej dopóki się nie upewnię ze ta skrzynia rokuje
0 x
a co złego w dynamicznej wymianie oleju?Bałuch 79 pisze:Dynamicznie nie koniecznie znaczy dobrze.
zresztą: syf jest syf. jakby olej był wymieniany to nie byłoby takiego szlamu jaki jest w środku.
0 x