Dawno mnie nie było jednak postanowiłem "odkurzy" mój samochód. No i mam mały problem z częściami i naprawami
Szukam (mechanik ze mnie słaby a i w okolicy też ciężko znaleźć kogoś ogarniętego, większość chce części dostać wcześniej):
- sprawdzonego zawieszenia do volvo 242 z 1975r. (już amortyzatory odmówiły posłuszeństwa i podejrzewam że cała reszta już też będzie wymagała wymiany teraz albo w najbliższym czasie)
- świece zapłonowe z nakrętkami ( w tej chwili mam jakieś zastępcze
- no i może ktoś będzie wiedział i chciał się podzielić nieco wiedzą w temacie co się może dziać, że silnik pracuje nierówno i strasznie trzęsie samochodem po odpaleniu (ssanie ręczne włączone), możliwe że za długo odpoczywał w garażu.
Po vinie też mi ciężko bo jest krótki a moje ręczne rozszyfrowanie dało niewiele odpowiedzi.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Jak usunę powyższe usterki to będę już w domu
albo było to moje "szczęście" 
sporo części wymienionych. Masz rację czasu zbytnio nie mam i grzebać mi się nie chce po necie. Coś tam systematycznie się zmienia, chciałem coś poleconego sprawdzonego jeśli chodzi o zawieszenie
. Założyłem że ktoś szukał/kupował i zwyczajnie poda nazwę ale już sobie wziąłem katalog i szukam