Wczoraj wieczorem po deszczu na rondzie po "mocnym" dodaniu gazu poczułem uślizg tylnych kół
66 DL - czyżby pierwsze Volvo nie volvo na forum?
Re: 66 DL - czyżby pierwsze Volvo nie volvo na forum?
Nudziło mi się 
Wczoraj wieczorem po deszczu na rondzie po "mocnym" dodaniu gazu poczułem uślizg tylnych kół
- Załączniki
-
- 20220427_151119 (Kopiowanie).jpg (179.37 KiB) Przejrzano 1970 razy
1 x
- Maciek4530
Niestety śniegu mój driftowóz nie widziałMaciek4530 pisze:Andrzeju, DAF-em tera!
0 x
Vacuometr sobie podłączyłem. Został jeszcze zegarek i wskaźnik temperatury oleum 
https://photos.app.goo.gl/bs4Bu2wh9SJjZwGB6
https://photos.app.goo.gl/bs4Bu2wh9SJjZwGB6
3 x
Za dużo się tu nie dzieje.
W związku z tym że oba daily w rodzinie padły mniej lub bardziej w okresie ostatniego pół roku 66 dzielnie ja zastępowało.
W tym roku dobijam już do 5000 km a licznik który ma tylko 5 miejsca zbliża się do wyzerowania
Dopadła go tylko jedna usterka - uszkodzony rozrusznik. Urwał się jakiś kabelek który i tak został tymczasowo tylko zdrutowany
Miałby być remonty blacharskie ale niestety znowu zostaną przesunięte na kolejny rok z powodu kolosalnych wydatków na pozostałe auta...
Na szczęście mam nadzieję że na koniec listopada 66 wjedzie do ciepłego garażyku i nie będę musiał go stamtąd ruszać do wiosny...
W związku z tym że oba daily w rodzinie padły mniej lub bardziej w okresie ostatniego pół roku 66 dzielnie ja zastępowało.
W tym roku dobijam już do 5000 km a licznik który ma tylko 5 miejsca zbliża się do wyzerowania
Dopadła go tylko jedna usterka - uszkodzony rozrusznik. Urwał się jakiś kabelek który i tak został tymczasowo tylko zdrutowany
Miałby być remonty blacharskie ale niestety znowu zostaną przesunięte na kolejny rok z powodu kolosalnych wydatków na pozostałe auta...
Na szczęście mam nadzieję że na koniec listopada 66 wjedzie do ciepłego garażyku i nie będę musiał go stamtąd ruszać do wiosny...
- Załączniki
-
- 20221012_151840 (Kopiowanie).jpg (249.09 KiB) Przejrzano 1239 razy
4 x
Tak i to całkiem sprytne. Prędkości rzędu 90 - 110 to dla niego nie problem. Spalanie 8 - 10 litrów na setkę.sambo pisze:66 Daily
Czteroosobowa rodzina mieści się w nim całkiem przyzwoicie nawet z dwumetrowym kierowcą.
A co najważniejsze bardzo wygodny automat
1 x
Pięknościendriugto pisze:Za dużo się tu nie dzieje.
0 x
Volvo 964 2.9 R6 (B6304), 1994r.
Instagram: @volvo.960.warsaw
Instagram: @volvo.960.warsaw
- Maciek4530
Czyli w skrócie: daily nie mają sensu, są drogie i nieopłacalne - oba zepsute
Rozwiązanie: przeznaczyć fundusze ze sprzedaży daily na 66 w kombiu i używanie go na co dzień
Profit
Rozwiązanie: przeznaczyć fundusze ze sprzedaży daily na 66 w kombiu i używanie go na co dzień
Profit
0 x
Jakbym miał duetta to by nie było tematu. Niestety to okres przejściowy, droga do celuMaciek4530 pisze:Czyli w skrócie: daily nie mają sensu, są drogie i nieopłacalne - oba zepsute
Profit
1 x