Sportowy wygląd

Wszystko co ma poprawić albo zepsuć fabryczną konfigurację
Zając_volvo740

Sportowy wygląd

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Zając_volvo740 »

Witam wszystkich serdecznie, jestem świeżakiem jeśli chodzi o volviaczki ale od czegoś trzeba zacząć.
Kupiłem ostatnio 740 z roku 91 czyli ze zderzakiem i przodem jak ja to mówię „poliftowym”. Nie podoba mi się zderzak który wychodził w tych latach, jak dla mnie jest zbyt ścięty do środka, podobają mi się zderzaki z lat 88/89. Czy zmieniał ktoś zderzak na taki ze starszych roczników? Czy uda się zmiana tego zderzaka czy może są inne zaczepy inne błotniki?
Robił ktoś coś takiego?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeżeli źle nazwałem post lub umieściłem go w nieodpowiednim temacie.
Pozdrawiam z Wołomina
0 x
Awatar użytkownika
V945turbo

Re: Sportowy wygląd

Post autor: V945turbo »

Front z "przedlifta" do tzw. belgijki to zmiana lamp, zderzaka, błotników, podszybia, modyfikacja wiązki świateł i inne. Przerabiałem temat, nie warto. Natomiast prawilny front dla rocznika + ewentualnie jakis grill turbo, działajace i kpl wycieraczki lamp przednich a to wszystko zachowane w dobrym stanie było by ...fajne
2 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
Zając_volvo740

Wiem że zmiana całego frontu to byłoby dużo zabawy ponieważ na pierwszy rzut oka widać różnicę, natomiast chce zmienić sam zderzak w Internecie widziałem Belgijkę z przedliftowym zderzakiem dlatego wydaje mi się że będzie pasował sam zderzak ale chce się upewnić
0 x
Awatar użytkownika
V945turbo

Post autor: V945turbo »

Tak da się, zderzak + mocowania które wchodzą w podłużnice troche pracy i szczepan gotowy.
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
Zając_volvo740

Dziękuję podzielę się efektem
0 x
ODPOWIEDZ