Volvo 940 Turbo 1991
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Re: Volvo 940 Turbo 1991
Ełk jest super. Kompaktowy i bardzo ładny. I orzy okazji: Droga Wojewódzka nr 656 spod Giżycka do Ełku jest wspaniała, trochę kręta, trochę górzysta, trochę przez las, trochę przez łąki. Prawie jak w Sudetach.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Właśnie tą drogą też wtedy jechałem i cały czas mam przed oczami soczystą zieleń i piękne widoki.
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:

Nowa Marchia też jest fajna. Wszędzie jest fajnie.
3 x
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
O tak fajnie być dwa dni tu, dwa gdzieś indziej. A czerwiec jest idealnym miesiącem na takie wypady.
Znikoma ilość turystów i kwater do wyboru do koloru. Cisz i spokój.
Fajowy bagażnik. Zaczynam polowanko na taki
Znikoma ilość turystów i kwater do wyboru do koloru. Cisz i spokój.
Fajowy bagażnik. Zaczynam polowanko na taki
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:

462 tysiące na blacie. Wszystko w normie, poza tym, że ostatnio parę razy gasł w trakcie jazdy. Wcześniej wydawało mi się, że czasem wypadają mu zapłony, ale tylko zatrzęsło budą, ale jechał. Potem jednak parę razy zgasł podczas normalnej pracy pod obciążeniem. Wymieniłem kable zapłonowe (OEM Volvo, wytrzymały 50kkm), ale nie pomogło. Wypikałem sobie błąd 312, ale nie umiem go zinterpretować. Zresztą teraz jakby znów wróciło do normy.
No i przespałem rejestrację na żółte, w WLKP podnieśli właśnie minimalny wiek do 40 lat
0 x
3-1-2
Signal missing for knock-related fuel enrichment; cause:Wiring break between EZK terminal 4 and FI #28
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:

Jutro stuknie mi 5 lat z 940. Nigdy nie miałem jednego auta tak długo.
Gasnący motor opanowany, winny był kabel między cewką a kopułką. Znalazłem nowy OEM, założyłem, problem zniknął.
Niedawno był też komplesowy remont hamulców, przód w całości, tył prawie w całości, tylko ręcznego nie robiłem. Dziś na przeglądzie okazało się, że ręczny poniżej krytyki, za 14 dni zapraszamy ponownie na przegląd. Przy okazji prośba żeby ogarnąć wycieki z silnika, bo jest cały utytłany.
W 2024 ten pojazd robi mi sporo pod górkę. Czasem czuję się zmęczony utrzymywaniem tego 33-letniego klocka w dobrej formie.
To pięć lat jest skrupulatnie spisane w tabelce, i licząc wszystko razem z zakupem minąłem już 50 000zł.
2 x
-
OnlineMaciek4530
To i tak dobrze Ci idzie z tymi wydatkami, nie chciał byś zobaczyć mojego excela do czerwonegodom?n pisze: ↑22 grudnia 2024, 00:04
Jutro stuknie mi 5 lat z 940. Nigdy nie miałem jednego auta tak długo.
Gasnący motor opanowany, winny był kabel między cewką a kopułką. Znalazłem nowy OEM, założyłem, problem zniknął.
Niedawno był też komplesowy remont hamulców, przód w całości, tył prawie w całości, tylko ręcznego nie robiłem. Dziś na przeglądzie okazało się, że ręczny poniżej krytyki, za 14 dni zapraszamy ponownie na przegląd. Przy okazji prośba żeby ogarnąć wycieki z silnika, bo jest cały utytłany.
W 2024 ten pojazd robi mi sporo pod górkę. Czasem czuję się zmęczony utrzymywaniem tego 33-letniego klocka w dobrej formie.
To pięć lat jest skrupulatnie spisane w tabelce, i licząc wszystko razem z zakupem minąłem już 50 000zł.
A co do hamulców - robiąc tak wiele najlepiej zrobić wszystko bo potem okładziny za 50zł, zestaw montażowy za 15zł zmienia się w dłuższą robotę
1 x
Bardzo mi się ten wóz podoba. Jak za bardzo się Tobie na przykrzy to nie musisz daleko szukać kupca 
1 x
Co do ręcznego, mi się wydaje, że nawet jak szczęki i rozpieraki są w db stanie to działa to
słabo. Inżynier ze mnie jak z koziego zadka waltornia, ale nie leży mi w tym aucie układ linki od ręcznego z tą dźwignią na moście. Na mój gust działa to średniasto.
Ręczny trzyma niby, ale na bardziej stromym nachyleniu nie do końca.
Powodzenia
słabo. Inżynier ze mnie jak z koziego zadka waltornia, ale nie leży mi w tym aucie układ linki od ręcznego z tą dźwignią na moście. Na mój gust działa to średniasto.
Ręczny trzyma niby, ale na bardziej stromym nachyleniu nie do końca.
Powodzenia
0 x