Problem w tym, że moje poszukiwania są strasznie ciężkie. Szukam na rozstaw 5x108, ale nic mi nie odpowiada (nie mogę nic ciekawego znaleźć).
Wiem, że mogę szukać 5x110 ewentualnie, ale tam też słabiutko w mój gust. Natomiast jest w cholerę alufelg na rozstaw 5x112, które odpowiadają moim gustom.
Wiem, że ET itd. ale chodzi mi o dopasowanie, z resztą wiem co i jak. Jak wygląda sprawa założenia 5x112 do v245?
Czy adapter? Jeżeli tak, to jakby to miało wyglądać i gdzie takowy mógłbym dostać (słyszałem o tokarzach).
Gdzieś na forum (volvospeed) znalazłem osobnika, który założył 5x112 z mercedesa do v850 i weszły normalnie bez adapterów (chyba po lekkim nawiercaniu).
Ogólnie potrzebuję wiedzy, co bym musiał zrobić,żeby założyć 5x112 tak,żeby było to w miarę bezpieczne.
Z góry dzięki za odpowiedzi i porady
P.s z felgami akurat, nie miałem za dużo do czynienia, stąd temat. Wiem mniej więcej co i jak i szybko łapię, więc pewnie przyda mi się wiedza na teraz i przyszłość
Ogólnie, nie pisałem o poszukiwaniach na forum, a może znalazłbym coś tutaj o dobrym rozstawie, bądź takie, które jakoś przypasują.
Jeżeli chodzi o preferencje, to szukam felg o gęstym środku. Coś pokroju BBS jak u Piotrka z forum posiadającego zielonego przedlifta lub coś tego pokroju:
http://s1197.photobucket.com/user/Marsu ... 1.jpg.html
Chodzi o gęsty środek, aż tak gęsty jak przy bbs'ach nie musi być, chętnie rant.
Jeżeli chodzi o wymiary felg, celuję w 16,17 cali i 7-8,5 cala szerokości.
Może ktoś z forum posiada coś ciekawego, to byłoby super
co do budżetu, to na razie powiedzmy do 1000zł. Wiem, że na bbsy jak Piotrka w tej cenie nie mam co liczyć
ale szukam czegoś podobnego, może nie aż tak pięknego, bo budżet nie pozwoli.