940 z 1997r jakie nowoczesne radio?

Wszystko co ma poprawić albo zepsuć fabryczną konfigurację
motosimsun

940 z 1997r jakie nowoczesne radio?

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: motosimsun »

Cześć,
Mam na wyposażeniu radio CR915 ze zmieniarką cd. Radio uległo awarii - wciąga kasety, na CD pokazuje błąd, gra tylko radio.
Chciałbym przejść na inne urządzenie, które przede wszystkim będzie łączyło się z telefonem przez bt. Jaki model polecicie?
Ew. kogoś, kto ogarnie mi to, co mam.
Z góry dzięki.
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Re: 940 z 1997r jakie nowoczesne radio?

Post autor: dom?n »

Istnieją emulatory zmieniarek z obsługą Bluetooth. Może to jest najlepszy pomysł? Oryginalne radia wyglądają najfajniej, a bezprzewodowa łączność z telefonem rozwiązuje 99% potrzeb w takim wozie.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
motosimsun

Post autor: motosimsun »

dom?n pisze: 01 listopada 2024, 12:25 Istnieją emulatory zmieniarek z obsługą Bluetooth. Może to jest najlepszy pomysł? Oryginalne radia wyglądają najfajniej, a bezprzewodowa łączność z telefonem rozwiązuje 99% potrzeb w takim wozie.
Tak, jest np. Yatur ale wymagałoby to naprawy samego radia a zdaje się jest zalane kawką ;) Zmieniarka sama w sobie jest ok. Stąd też pytanie o współczesny model radia, który będzie pasował.
0 x
Awatar użytkownika
Kijek

Post autor: Kijek »

Hej

Chcąc zachować klasyczny wygląd Emeryta wybór padł na Blaupunkt Barcelona DAB 200 BT
Robią różne wersje "wyposażenia". Mi zależało na CD i budżetowo też się spina ;)

https://www.amazon.pl/dp/B08S4596LQ/?ta ... 49d9b56c38
0 x
Iwan

Post autor: Iwan »

Ja poszedłem w radio LG LCS 510. Jest CD, czyta MP3 no i wejście USB ma. Nasze potrzeby załatwia.
Z zielonkawym podświetleniem jakoś nie razi.
I jest pilot do tego, więc jak coś, nie muszę się odrywać od jazdy żeby dać głośniej czy coś.

Gra jak gra, dla mnie w porzadku. I tak w takim aucie jak 940 żaden sprzęt audiofilski nie ma prawa istnieć.
0 x
ODPOWIEDZ