Pewno zakupię takie 4 sztuki do 940 i 740, żeby któreś auto nie poczuło się zaniedbane i nie strzelało fochów.
Marcinie, po raz kolejny dzięki za pomoc!
Volvo 940 Turbo 1991
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Re: Volvo 940 Turbo 1991
Dlaczego żodyn mi nie powiedział, że w zawiasach tylnej kanapy powinny być takie fajne gumy wyciszające?
Znalazłem je w schematach i nie mogę wyjść z podziwu że mi się oparcie nie ryla i nie hałasuje na dziurach.
OEM Volvo 3513577, ale są też w Drakenie.

Znalazłem je w schematach i nie mogę wyjść z podziwu że mi się oparcie nie ryla i nie hałasuje na dziurach.
OEM Volvo 3513577, ale są też w Drakenie.

3 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:

(dolny zregenerowany, górny stary)
Metalizacja odbłyśników podrożała potwornie. Gość który robił kiedyś komplet za 180zł teraz woła 560zł, i to bez kosztów wysyłki
No ale dobra, znalazłem jeszcze emerytowanego komandosa-rzemieślnika, który za okrągłe 500zł zrobił wszystko bez zastrzeżeń. A do tego mieszka 2km ode mnie, więc obyło się bez wysyłania. Nie obyło się bez fakapów: jeden dostarczony odbłyśnik okazał się bezwartościowy, powypadkowy i trzeba było znaleźć na już jakiś kolejny. Podziękowania dla bnw który poratował od ręki

(lewy nowy, prawy stary)
Połamałem przy okazji mocowania jednego kierunkowskazu, ale namierzyłem już nowe OEM Volvo, wrzucę zamiast moich Depo.
Jak trafię na nowe szyby refklektorów to też się szarpnę, bo jednak sporo mam obić od kamyczków i takich tam.
Ale ogólnie zachwycająco lekka i przyjemna robota w porównaniu z wymianą odbłyśników w 240

4 x
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
a co Ci hałasowało? Właśnie szukam przyczyny stuków z tyłu u mnie i za nic nie jestem w stanie dojść do źródła. Mechanicznie dziś wszystko przejrzane i zero pomysłu. Więc albo amor w środku jakoś wydaje dźwięki choć jest sprawny i całkiem nowy albo coś w środku. Drzwi zweryfikowane, rączka dokręcona, mocowanie zagłówka też i nadal coś puk puk puk
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Zawias tylnego oparcia. Najprościej było sprawdzić jeżdżąc ze złożoną kanapą, było cicho jak makiem zasiał. Analogicznie jak ktoś na niej siedział, to też cisza. Brakowało tych gumowych bloków które pokazałem na fotach.
0 x
U mnie rocznik 95 te gumy nie pasują ale młodego posadziłem wczoraj i prawie cisza. A było tyle spokoju przez kilka lat.
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Przyszła paczka ze Szwecji. Były w niej rzeczy wcale nie ze Szwecji:

Lubię Włochów za wiele rzeczy, a za to to już w ogóle: filtr kabinowy do dziury w podszybiu. To aftermarket, ale co poradzić, oryginalnych nie było wcale. Nikt w 1991 nie pomyślał żeby tam coś dać.

W zasadzie to najwyżej coś lepszego niż rajstopa, ale wydaje się spoko. Wiedziałem o istnieniu czegoś takiego, kolega z Łodzi ma takie coś, ale nie sądziłem że kiedyś to kupię. Pojawiła się paczka z trzema sztukami na Traderze, to wziąłem. Jeden poszedł jako wzór do innego kolegi, który - mam nadzieję - zrobi z tego coś dostępnego na szerszą skalę. Trzymajcie kciuki.

Filtr razem ze snowcapem i dołożoną siatką pod nim powinien wyeliminować problem rzeczy wpadających do systemu wentylacji. Przy okazji zamontowałem nowy czujnik nasłonecznienia w prawy głośnik, bo stary powodował uporczywy błąd ACC. Trafiłem też nowy wentylator kabiny, ale taki nowy-nowy, niezakładany. Super fajny, czyściutki i w ogóle. Szkoda tylko, że nie dość, że piszczy mu łożysko, to dodatkowo nie działa...

Lubię Włochów za wiele rzeczy, a za to to już w ogóle: filtr kabinowy do dziury w podszybiu. To aftermarket, ale co poradzić, oryginalnych nie było wcale. Nikt w 1991 nie pomyślał żeby tam coś dać.

W zasadzie to najwyżej coś lepszego niż rajstopa, ale wydaje się spoko. Wiedziałem o istnieniu czegoś takiego, kolega z Łodzi ma takie coś, ale nie sądziłem że kiedyś to kupię. Pojawiła się paczka z trzema sztukami na Traderze, to wziąłem. Jeden poszedł jako wzór do innego kolegi, który - mam nadzieję - zrobi z tego coś dostępnego na szerszą skalę. Trzymajcie kciuki.

Filtr razem ze snowcapem i dołożoną siatką pod nim powinien wyeliminować problem rzeczy wpadających do systemu wentylacji. Przy okazji zamontowałem nowy czujnik nasłonecznienia w prawy głośnik, bo stary powodował uporczywy błąd ACC. Trafiłem też nowy wentylator kabiny, ale taki nowy-nowy, niezakładany. Super fajny, czyściutki i w ogóle. Szkoda tylko, że nie dość, że piszczy mu łożysko, to dodatkowo nie działa...
3 x
Tez mam taki fylter od~7 lat. Paćka się szybko po zimie i na jesień.
Staram się nie złamać ramki a dokupuje włókninę i rajstopy
Zaczyna mi się nie chcieć zdejmować podszybie, szybciej wyjmę wentylator i "susze liście na herbatę"

Staram się nie złamać ramki a dokupuje włókninę i rajstopy
Zaczyna mi się nie chcieć zdejmować podszybie, szybciej wyjmę wentylator i "susze liście na herbatę"

0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Piszą na opakowaniu, że niby 10kkm trwałości. No nie jestem pewien biorąc pod uwagę jak bardzo prymitywne to jest 
0 x