Cześć,
składam motor b200ft z Volvo 945 Polar z 1997r.
To mój pierwszy post na forum i będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Są plany na spore doładowanie +1 bar w górę i zabawe w drift, niestety moje tłoki są w tragicznym stanie.
Mój blok i reszta jest okey do odratowania ale problemem jest dostępność tłoków do 2.0.
Jest mało części do redblocków a kocham swoją cegłe więc szukam albo jakichkolwiek dobrych tłoków do 2.0 lub alternatywnie bloku 2.3.
Z tego co już wiem nie mogę rozwiercić mojego bloku do 2.3 bo będą zbyt cienkie ścianki...
Pozdrawiam
Hubert
KUPIE tłoki b200ft lub blok b230
Re: KUPIE tłoki b200ft lub blok b230
Jestes pewien, ze rozwiercenie na 2.3 spowoduje za cienkie scianki? Jest sporo projektow równiez na tym forum ktore na bloku 2.3 osiagaja calkiem ciekawe moce. Rowniez projekty Cobcia i Kiwiego oparte sa na bloku 2.3 a jeden nawet na 2.5L.
Czemu pytam - jednak do wersji 2.3 zdecydowanie latwiej cos znaleźć niz do wersji 2.0...
Czemu pytam - jednak do wersji 2.3 zdecydowanie latwiej cos znaleźć niz do wersji 2.0...
0 x
Re: KUPIE tłoki b200ft lub blok b230
Widać że szukasz po omacku, doładowanie 1,5 bara w moim 744 na dłubanym bloku b230 to projekt śmiech w porównaniu tego co jeździ w tym kraju. Tłoków i bloków jest dostatek gdyby coś to PW, jak nie kupuj nowe pod 2,3.
A poważnie to ten silnik się nie nadaje do driftu...Można się bawić połowę taniej i mocniej.
A poważnie to ten silnik się nie nadaje do driftu...Można się bawić połowę taniej i mocniej.
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
89' 745 OM606+