Odpowietrzanie hamulców
-
takijedenkuba
-
takijedenkuba
Re: Odpowietrzanie hamulców
To są jakieś inne zaciski do absu?sambo pisze:8 punktow odpowietrzania w ukladzie z ABS?
0 x
uklad hamulcowy z abs ma tylko po jednym odpowietrzniku na zacisk.
Obawiam sie , ze w moim przypadku nie jest to problem odpowietrzenia.
Bardziej wyglada to na pompe hamulcowa, ale zanim
zabiore sie za kosztowna wymiane chcialbym wyeliminowac inne, trywialne przyczyny.
zabiore sie za kosztowna wymiane chcialbym wyeliminowac inne, trywialne przyczyny.
0 x
Sambo i co okazało się przyczyną wpadania pedału hamulca po odpowietrzeniu układu w Twoim kanciaku?sambo pisze:uklad hamulcowy z abs ma tylko po jednym odpowietrzniku na zacisk.
Mam teraz podobny problem, ale 200 jest bez ABS.
0 x
Mi po zrobieniu cegły tez wpadał pedał po odpowietrzeniu(zmienialiśmy przewód z tyłu). Ale po ponownym odpowietrzeniu, dolaniu płynu i dokręceniu serwa (nie wiem jak sie odkręciło
) wszystko było ok. Sprobuj jeszcze raz może odpowietrzyć no i płyn oglądaj.
0 x
Wymieniłem trzy przewody sztywne, oba prawe i lewy przedni (LP w korektorze siły hamowania).heski997 pisze:Mi po zrobieniu cegły tez wpadał pedał po odpowietrzeniu(zmienialiśmy przewód z tyłu). Ale po ponownym odpowietrzeniu, dolaniu płynu i dokręceniu serwa (nie wiem jak sie odkręciło) wszystko było ok. Sprobuj jeszcze raz może odpowietrzyć no i płyn oglądaj.
Cały proces odpowietrzania powtórzyliśmy 4 razy. Przed przed ostatnim odpowietrzeniem z tylnych zacisków zaczął wypływać nowy płyn. Powietrza w przewodach na 2 tury przed końcem nie widziałem.
Odpowietrzyliśmy też pompę hamulcową i teraz wypadałoby odpowietrzyć jeszcze raz cały układ.
Dam znać jak ogarniemy tego złośliwca
Nie tak dawno w innej 240 (Brzozak'owej) pracowaliśmy nad układem hamulcowym i tam wymiana płynu zakończyła się pełnym sukcesem, ale! bez odkręcania zacisków i wymiany przewodów.
0 x
A przy mocniejszym hamowaniu nie ściąga w jedną stronę?
U mnie gdy wpadał pedał i ściągało w prawo okazało się, że pompa domaga się zestawu naprawczego. Jak masz kogoś do pomocy, to łatwo można sprawdzić.
U mnie gdy wpadał pedał i ściągało w prawo okazało się, że pompa domaga się zestawu naprawczego. Jak masz kogoś do pomocy, to łatwo można sprawdzić.
0 x
Nie robiłem zbyt wielu prób, ale faktycznie zaobserwowałem, że ściąga 2sete w lewo, z tym, że w sworzeń wahacza z lewej strony w tym wozie nie istnieje i nie wiem czy on trochę nie fałszował wrażeń.barrtek pisze:A przy mocniejszym hamowaniu nie ściąga w jedną stronę?
Wszystko na nią wskazuję. Zamówiłem zestaw naprawczy i liczę na to, że po regeneracji pompy heble ożyją.barrtek pisze:U mnie gdy wpadał pedał i ściągało w prawo okazało się, że pompa domaga się zestawu naprawczego. Jak masz kogoś do pomocy, to łatwo można sprawdzić.
0 x