b200f co któryś raz nie kreci po postoju
Re: b200f co któryś raz nie kreci po postoju
Kemizo mam to samo w swoim jak jest gorąco i pod maską temp rośnie po wyłączeniu silnika. Kontrolki się pala ale nie kręci
0 x
... w innym autku pan Stasio zmierzył śr wałków wirnika rozrusznika, wygładził je i dotoczył mi tulejki na wymiar. Stare tuleje miały wyczuwalny luz i puchły jak się nagrzał od silnika.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
- clarksontop
Re: b200f/230ft co któryś raz nie kreci po postoju
Odgrzebię temat:Staszku pisze:Miałem identyczny problem, jak stałem pod domem to mogłem go odpalać raz za razem, ale poza domem to już nie chciał![]()
Wymieniłem rozrusznik i pali jak trzeba.
Rozruszniki w benzynie są zamienne, do mojego 944 wsadziłem z jakiejś 240. Z tym że w 9xx rozrusznik przykręcasz po prostu, tak w 2xx on nie na gwintów wiec trzeba jeszcze 2 nakrętki dobrać.
Dziś na stacji nie mogłem odpalić auta i właśnie winowajcą okazał się rozrusznik, pomogło użycie narzędzia
w postaci akacjowego kijka znalezionego na zapleczu i stuknięcie w rozrusznik, potem działał już ok

nie chciałbym na stale wozić tego narzędzia
jak się go odkręca? bo dostęp od góry jest dość słaby
jakieś patenty muszę znać aby go wyciągnąć?
0 x
Ja zazwyczaj podnoszę lewą stronę na lewarku, pod maską od góry odkręcam kabelki i potem od dołu tylko 2 śruby, lub w przypadku 240 dwie śruby i dwie nakrętki i wyciągam go od góry bo wygodnej. 5min nie licząc podnoszenia
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
0 x