b200f co któryś raz nie kreci po postoju
b200f co któryś raz nie kreci po postoju
Kupiliśmy gruza, wróciłem nim do Warszawy stawiam pod marketem, wracam po 30min i próbuje odpalić, pompę słychac ale nie kręci rozrusznikiem. Wiec podczepiliśmy linkę i odpaliliśmy go "z pychu" (dwusetą na wstecznym bo przecież nie mam ucha z tyłu
) odpalił ładnie od razu. Dojechałem pod dom, gaszę-odpalam wszystko ok. Po około 2 godzinach postoju znowu to samo. CO TO ?
0 x
Re: b200f co któryś raz nie kreci po postoju
rozrusznik i kable na nim do sprawdzenia.
0 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
Dzięki sprawdzę, nawet zacząłem nimi gmerać ale dlaczego w takim razie trochę działa a później już nie to nie wiem.
0 x
- grzesiek-s
- Kontakt:
Stuknij delikatnie kilka razy młotkiem w obudowę rozrusznika.
Jeżeli pomoże to znaczy że rozrusznik do rozebrania i wyczyszczenia.
Jeżeli pomoże to znaczy że rozrusznik do rozebrania i wyczyszczenia.
0 x
www.facebook.com/gsauto <--- co nowego na warsztacie 
Ok jutro będę działał, też mi się wydawało że to pewnie jego wina, mam dwa rozruszniki luzem, tylko nie wiem jakie, one są wszystkie takie same/wymienne ? Jak będzie podelec robił takie akcje to zaraz go poporcjuje na graty 
0 x
Pewnie zasilanie rozrusznika, ale nie można zapominać o kostce stacyjki, która zdecydowanie nieśmiertelną nie jest:)
0 x
Miałem identyczny problem, jak stałem pod domem to mogłem go odpalać raz za razem, ale poza domem to już nie chciał
Wymieniłem rozrusznik i pali jak trzeba.
Rozruszniki w benzynie są zamienne, do mojego 944 wsadziłem z jakiejś 240. Z tym że w 9xx rozrusznik przykręcasz po prostu, tak w 2xx on nie na gwintów wiec trzeba jeszcze 2 nakrętki dobrać.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Wymieniłem rozrusznik i pali jak trzeba.
Rozruszniki w benzynie są zamienne, do mojego 944 wsadziłem z jakiejś 240. Z tym że w 9xx rozrusznik przykręcasz po prostu, tak w 2xx on nie na gwintów wiec trzeba jeszcze 2 nakrętki dobrać.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
0 x
Jeżeli zdjagnozujesz ze to rozrusznik to mam od b21 do sprzedania.
0 x
Tak jak wyżej pisałem :

a poza tym aż strach pytać o cenę po tej uszczelcekemizo pisze: mam dwa rozruszniki luzem
0 x
-
dziubol1718
Sprawdź też przekaźnik i cienki przewód idący od rozrusznika, dziś myślałem że rozrusznik umarł albo magnes się zawiesił, stukanie nie pomogło, wystarczyło oczyścić styki przy przekaźniku i poprawić zkapciały przewód od niego, teraz kręci jak szalony 
0 x