Moje cegły i kanty
Re: Moje cegły i kanty
Ładna kolekcja, choć brakuje jakiejś siedemsety
Pewnie nie ma już dla Ciebie tajemnic w redblockach
Powiedz mi jak się jeździ z tym wałkiem IPD ? - jakie są twoje odczucia? Bo chodzi mi on po głowie.
0 x
Testowałem jak na razie wałki T,VX,IPDturbo zarówno ze skrzynią AW71L i M90.Nie jeździłem na hamownię więc odczucia są wyłącznie subiektywne. Boost 1 bar, benzyna E98, silnik B230FT dotarty, po remoncie na tłokach Mahle 1 nadwymiar, głowica 531 bez portingu, kólko regulowane. Tak więc:
VX -słaby dół,przyzwoity środek i góra, wrażenie "jedwabistej" pracy.Kręcenie kółkiem mało pomaga.Do automatu średni.
IPDturbo-dół średni,reszta wspaniała do odcinki .Przy +4 stopniach wyprzedzenia dół się trochę poprawia.Trochę niestabilne wolne obroty i "dudniący" wydech.Lepiej się sprawdza w manualu.
T-dół wspaniały, od 4tyś nie ciągnie.Sprawdza się w automacie.Obecnie na nim jeżdżę z M90.Przy spokojnym stylu jazdy idealny na zimę.Wolne obroty stabilne ,wydech cichy.
VX -słaby dół,przyzwoity środek i góra, wrażenie "jedwabistej" pracy.Kręcenie kółkiem mało pomaga.Do automatu średni.
IPDturbo-dół średni,reszta wspaniała do odcinki .Przy +4 stopniach wyprzedzenia dół się trochę poprawia.Trochę niestabilne wolne obroty i "dudniący" wydech.Lepiej się sprawdza w manualu.
T-dół wspaniały, od 4tyś nie ciągnie.Sprawdza się w automacie.Obecnie na nim jeżdżę z M90.Przy spokojnym stylu jazdy idealny na zimę.Wolne obroty stabilne ,wydech cichy.
- Załączniki
-
- IMG_0325.JPG (213.27 KiB) Przejrzano 7532 razy
-
- IMG_0331.JPG (185.54 KiB) Przejrzano 7532 razy
0 x
Mała ciekawostka.
Przeglądając holenderskie strony z klasykami natknąłem się na MOJE byłe volvo 245.
Oprócz nowej ceny nie zmieniło się nic
.
Na fotach stan na dzień przed sprzedażą do Holandii w 2013 i screenshot z autotrader.nl z dziś.
Przeglądając holenderskie strony z klasykami natknąłem się na MOJE byłe volvo 245.
Oprócz nowej ceny nie zmieniło się nic
Na fotach stan na dzień przed sprzedażą do Holandii w 2013 i screenshot z autotrader.nl z dziś.
- Załączniki
-
- Captura de pantalla 2015-01-31 a las 20.10.19 - Versión 2.jpg (76.96 KiB) Przejrzano 7457 razy
-
- IMG_3896.JPG (210.98 KiB) Przejrzano 7457 razy
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 21:12 przez voglt, łącznie zmieniany 2 razy.
0 x
-
takijedenkuba
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Najfajniejsze GLT na ziemi! Tylko że już nie bardzo GLT
Słuszna przebitka cenowa.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Do turboshita polecam wałek V lub A do automatu, IPD musze poćwiczyć w innym ustawieniu bo dopuki nie ma tych 3k/obr to niestety nic się nie dzieje ale potem..... 
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
89' 745 OM606+
Chce pomoc z Holanderski Volvo?
0 x
Pozdrawiam Colin (wiatrak)
1992 Volvo 940 B230FB Estate
1992 Volvo 940 B230FB Estate
Ponieważ białe 940 poszło do kasacji zacząłem poszukiwanie następcy. Po paru miesiącach poszukiwań trafiło się na gumtree ogłoszenie warte zainteresowania. Auto okazało się zadbane i bez grzybopatentów. Kupiłem. Jest to 940 B230fb z automatem AW, szyby i lustra w prądzie, szpera
, klima chłodzi, stoi na jakichś śmiesznych felgach OZ, nie było gazowane, podsufitka nie wisi, listwy wokół szyb całe, korozji brak,lampy i kierunki oryginalne, magiel trochę zapocony. Po wymianie opon i praniu tapicerki ( głównie z powodu smrodu papierochów) jeździ codziennie bez problemów.

Termometr

Termometr

0 x