240 USA -> 245 USA

Zaprezentuj swoją cegłę i aktualizuj na bieżąco swój temat
Awatar użytkownika
endriugto

Re: 240 USA -> 245 USA

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: endriugto »

Popieram ale czy to oryginał?
0 x
konradko

Post autor: konradko »

endriugto pisze:Popieram ale czy to oryginał?
Oryginały są brzydkie, kompletnie mnie to nie interesuje.
0 x
Awatar użytkownika
wujek

Post autor: wujek »

Tu podobny,

Obrazek
1 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
konradko

Prace powoli posuwają się naprzód. Obejrzałem dziś podłogę po wyjęciu wnętrza, wszystko wygląda jakby cegła dopiero opuściła fabrykę, nigdzie nie ma śladu rdzy. Buda czeka na wyjęcie deski rozdzielczej (będzie odnowiona i wymeniam silnik nawiewu) i wszystko idzie do piaskowania oraz zabezpieczenia antykorozyjnego. Trochę zmartwił mnie blacharz bo mówi że jakiś wosk będzie lał do profili zamkniętych i będzie śmierdziało trochę przez jakiś czas. Błotniki przedliftowe które kupiłem od Volvniętego okazały się bardzo przyzwoite, po wypiaskowaniu będą jak nowe, pas przedni od Norbiego też więc jestem mega zadowolony. Dodatkowo wczoraj odebrałem nowiutkie zderzaki od Sambo, które wyglądają jak milion złotych i do tego jeszcze dostałem butlę lokalnego wina :) Jestem dobrej myśli i nie ma mowy żeby coś się nie udało więc trzymajcie kciuki za kolejne etapy. Jutro spotkanie z tapicerem, dowiem się o ile skurczy się mój budżet i dam wam znać ;)

Front w wersji GTX płynie statkiem z USA, mam nadzieję że dotrze w całości bo ciężko taki znaleźć tak jak i grill od 265.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2017, 20:47 przez konradko, łącznie zmieniany 1 raz.
1 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Post autor: JoeM »

konradko pisze:Trochę zmartwił mnie blacharz bo mówi że jakiś wosk będzie lał do profili zamkniętych i będzie śmierdziało trochę przez jakiś czas.
Chciałbym mieć takie zmartwienia ;) Ciesz się że blacharz Tobie to proponuje. Niech leje ile wlezie. Pozamykasz profile, przyjdzie wygłuszenie oraz wykładzina i zanim tym wyjedziesz już tego nie będzie czuć.

Jakieś zdjęcia by się zdały
0 x
konradko

Hehe, na razie niewiele jest do pokazania bo ja nie cisnąłem więc prace przebiegają powoli. Dziś zawiozłem zderzaki, rozpórkę, lotkę i wałek. Muszę jeszcze kupić poduchy amorów i kilka pierdołek z Drakena zamówiłem. Jutro jadę powalczyć z tapicerem to przy okazji może jakieś fotki strzelę.

Miałem też dziś chwilę refleksji nt kół i stwierdziłem że 205/55/15 to nawet nie tak źle wygląda. Chyba zaraziłem się od sztrucla starością :D

https://www.olx.pl/oferta/felgi-rial-me ... jsTBv.html
Ładne nawet.
0 x
barrtek

Post autor: barrtek »

Możesz powiedzieć skąd pomysł na piaskowanie całej karoserii?
Skoro buda wygląda jak nowa jest sens piaskowania całości? Nie wiem jak seria 200, ale np 100 była częściowo ocynkowana, więc piaskując całość zdzierasz ten ocynk. Moim zdaniem jeśli faktycznie karoseria jest jak nowa to szkoda jej po całości piaskować. Tam gdzie coś ewentualnie wychodzi to jak najbardziej można potraktować piaskiem punktowo, ale piaskowanie całości jest moim zdaniem bez sensu.
0 x
konradko

W środku wygląda super, na zewnątrz jest trochę gorzej a poza tym są miejsca gdzie standardowo wychodzi ruda i trzeba je wyczyścić. Zostanie niewiele miejsc gdzie faktycznie nie trzeba by piaskować ale po co zostawiać placki?
0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Skoro po piaskowaniu rudej zostaną tylko placki zdrowego to znaczy że jest bardzo źle i najlepiej zrobisz jak sprzedasz mi go za cenę złomu :)
0 x
konradko

Rudej nie widać poza tylna klapą, nadkolem z tyłu i kawałkiem progu ale dla pewności trzeba zajrzeć w inne miejsca. Za cenę złomu możesz kupić sobie strumienicę :D
0 x
ODPOWIEDZ