240 USA -> 245 USA

Zaprezentuj swoją cegłę i aktualizuj na bieżąco swój temat
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Re: 240 USA -> 245 USA

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: JoeM »

Z piaskowaniem całej budy pewnie fachowcowi chodzi o usuniecie rdzy z całego auta. Ktoś kto będzie piaskował to chyba ma na tyle wyobraźni że obleci tylko newralgiczne miejsca tj. spody i środki drzwi oraz klapy, podszybia, pasy, podłogę itd. Jeśli chce piaskować całe auto centymetr po centymetrze to jest albo popirerdylony albo chce właściciela naciągnąć. Pomijając fakt że nie ma sensu piaskowanie całej budy to zbyt agresywne i nieumiejetne piaskowanie na dużych płaszczyznach może zrobi więcej szkód niż pożytku. Duże arkusze mogą się pofalować, a potem to kilogramy szpachli.
1 x
konradko

Post autor: konradko »

Dziś postaram się zrobić jakieś fotki budy, sam jestem ciekaw czy coś się ruszyło z robotą. Tymczasem byłem u tapicera, w skórze średniej jakości (czyli takiej której używa się w seryjnych produkcjach aut wyższej klasy) komplet siedzeń i kanapa to koszt ok 8k PLN :) Doliczając boczki, podłogę oraz malowanie plastików i podsufitkę będzie pewnie ze 12k. A muszę jeszcze odnowić deskę rozdzielczą. Nie pytajcie nawet ile kosztuje obszycie skórą najwyższej jakości.
0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Chcesz koniecznie upierać się przy skórze?
Nie lepiej jakiś fajny materiał ze wzorem z epoki? Zobacz sobie u JoeM jak zajebiście to wyszło.
Materiał lepiej się trzyma i jest bardziej komfortowy bo latem dupa nie będzie się kleić do skóry z zimą nie będzie nieprzyjemnego uczucia...
Prz okazji warto się popytać u kilku tapicerów żeby mieć rozeznanie w rynku bo wydaje mi się że cena którą podałeś jest dość wysoka...
0 x
konradko

Skóra będzie tylko z tylu i na bokach, środek siedziska i oparcia będzie w materiale ale to niewiele wpływa na cenę. Oglądałem mikrofibry też ale skóra jednak wyglada najlepiej.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Sam robocizna za fotel i kanapy to max 1500 zł. W Poznaniu 1200 zł. Skóra w bułanach to koszt max 2000 zł (najwyższej klasy) + materiał max 500 zł + kedra 50 zł. Rodzaj materiału (tkanina/skóra) ma najważniejszy wpływ na cenę.

p.s. nie wiedziałem że w autach wyższej klasy jest używana skóra średniej klasy.
1 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Zdzierają u Ciebie Kondradko...
Wysyłaj klamoty do nas na wieś ;P
0 x
konradko

Gość pokazał mi skóry używane w BMW oraz te wysokiej klasy. Różnica jest bardzo duża. Za komplet siedzeń w taniej skórze chciał 4K, za średnią jakość 6-8K a za wysoką 12k. Materiał i sztuczna skóra wychodzą najtaniej, wiadomo.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Napisałeś że skóra ma być tylko z tyłu foteli i na bokach więc cena jest z dupy. Chyba że szyję to złotymi nićmi. Renowacja foteli z zaglowkami i kanapy (+podlokietnik) ze skóry sprowadzanej z Niemiec i krzyzykowanej pod oryginał na zamowienie w mercedesie sl560 kosztowala mojego sąsiada 5000 zł
0 x
konradko

To był jeden z droższych w mazowieckim, www.autotapicerki.pl
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

Myślę że nie ma co Konrada przekonywać że można coś zrobić taniej skoro sam wybiera najlepszych fachowców z najwyższymi cenami. Jestem ciekaw efektów i czy zobaczę różnicę :)
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
ODPOWIEDZ