taki np:luksp pisze:Może wiecie czy są jakieś zestawy do zlikwidowania luzów na wybieraku od automaty BW55 ??
http://www.skandix.de/en/spare-parts/dr ... r/1023151/
taki np:luksp pisze:Może wiecie czy są jakieś zestawy do zlikwidowania luzów na wybieraku od automaty BW55 ??
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Jak pożółknięte to najpierw trzeba papierkiem ściernym tą żółtość zetrzeć. Ja tak robiłem. Później polerka i lakier bezbarwny. Jest lepiej. Tej metody nie próbowałem.dom?n pisze:Ktoś z tymi pożółkniętymi lampami US powinien spróbować czy zadziała
Czyli jeśli dobrze rozumiem do mnie musi iść 10mm? To wychodzi na to że u mnie założyli 7 bo na starym jest taki wymiar. I pewnie ten ostatni też taki został założony bo mechanik pewnie spojrzał na tego i zamówił taki sam wymiar.fonderal pisze:Wszystkie uszczelniacze mają rozmiar 93x110, ale też dwie wysokości. Do starych redbloków ( 544, P1800, seria 100) były zakładane 7mm, do nowszych 10. Bywa, że ktoś do nowszego redbloka zakłada 7mm i jak się uda taki uszczelniacz będzie trzymał, ale powinien być 10.
Uszczelniacz w dziewięćsetkach ma numer 6842160 (zastąpił 6842093), na pierwszy montaż był używany Elring, gwint lewoskrętny, warga przeciwpyłowa.