Od jakiegoś czasu jestem właścicielem Volvo 940GL B230FB w automacie z '91 roku . Przygoda z Volvo trwa już dobrych kilka lat z tym, że dopiero teraz jest to RWD. W garażu stoi jeszcze V70 z '97r w wersji USA .
Co do 940-tki to jestem jej 3 właścicielem, a drugim w Polsce. Facet który użytkował go przede mną miał go miesiąc , niby z oficjalnej informacji wynikło , że samochód za dużo pali i nie może go utrzymać dlatego go sprzedaje ,a mniej oficjalnie po kupnie okazało się, że samochód na biegu jałowym i zimnym silniku trochę "przebiera", a podczas deszcze gaśnie. Po oględzinach okazało się, że poprzedni właściciel wymienił cały układ zapłonowy i nie przyniosło to efektu,a awaria leżała po stornie sondy lambda z tego nie równa praca silnika na biegu jałowym. Co do gaśnięcia w deszczu to okazało się, że uszczelka przy grodzi jest strasznie sparciała i przepuszcza wodę która skapuje na kopułkę i palec rozdzielacza powodując gaśnięcie. Tak o to za rozsądne pieniądze stałem się właścicielem wymarzonej cegiełki, której już sporo czasu szukałem. Oczywiście blacharka w świetnym stanie, oryginalne felgi , wszystkie naprawy wykonywane w serwisie do kwietnia 2014 roku , przebieg 308 tyś. Co do wyposażenia to chyba podstawa czyli elektryczne szyby, podgrzewane siedzenia, szyberdach "na korbkę" , wspomaganie, ABS no i to by było na tyle ale to mi wystarcza
W załączniku dodaję zdjęcia tylko niestety są jeszcze z portalu aukcyjnego , bo nawał pracy nie pozwala mi w spokoju zrobić zdjęć ale obiecuję , że w weekend wrzucę jakieś "własnej produkcji"