jak bezinwazyjnie wyciągnąć?
Czym polać? Bo raczej przyrdzewiały...
Jest jakiś patent?
Tłoczki z zacisków
Re: Tłoczki z zacisków
Ad.1. albo jeszcze podpięte pod auto wyciągasz klocki i depczesz w pedał - same wyskoczą, albo pod kompresor i wyjdzie na to samo
Ad.2. wywal, kup zestaw naprawczy po 50 zł na zacisk
Ad.2. wywal, kup zestaw naprawczy po 50 zł na zacisk
0 x
Jak dobrze trzymają to kompresor nie wystarczy. W ogóle przy wypychaniu jest taki problem że przy 4 tłoczkowych zaciskach z przodu jak już jeden z pary wypadnie to trzeba go wsadzić z powrotem chociaż trochę do uszczelki żeby znów ciśnienie wywołać.
Ja się zastanawiałem nad zrobieniem otworu w tylnej ściance zacisku i nagwintowaniem go, wypchnięciem tłoczka za pomocą śruby a potem krótka śruba z uszczelką miedzianą w ten otwór, ale nie wiem czy ścianka jest tak gruba żeby tego gwintu było dość dużo, ostatecznie wtedy kupiłem sprawne używki a te zapieczone jeszcze czekają na swoją kolej.
Ja się zastanawiałem nad zrobieniem otworu w tylnej ściance zacisku i nagwintowaniem go, wypchnięciem tłoczka za pomocą śruby a potem krótka śruba z uszczelką miedzianą w ten otwór, ale nie wiem czy ścianka jest tak gruba żeby tego gwintu było dość dużo, ostatecznie wtedy kupiłem sprawne używki a te zapieczone jeszcze czekają na swoją kolej.
0 x
Zacisk to odlew i jeśli moco siedzą to się obawiam, że prędzej ten gwint zerwiesz niż je wycisniesz. Jeśli masz zacisk zdemontowany to daj mu się wykąpać w jakimś fosolu. Powinno puścić. Mi zawsze puszczały.
Chociaż z drugiej strony jesli tak moco siedzą to prawdopodobnie tłoczki juz mają wżery wiec i tak do wymiany.
Chociaż z drugiej strony jesli tak moco siedzą to prawdopodobnie tłoczki juz mają wżery wiec i tak do wymiany.
0 x
Niestety trzeba z tą materią trochę delikatności bo mi pękł zacisk przy tłoczku i jest do wywalenia...
0 x