elektryka - migacze przód

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

elektryka - migacze przód

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: JoeM »

cześć
Mam problem z przednimi migaczami. Po podłączeniu kostki migacze palą mi się na stałe (nie migają). Jak tylko przekręcę stacyjkę na pozycję dwa to zapalają się obydwa (prawy i lewy) równocześnie z dziennymi żarówkami (tymi nad kierunkami). Jak włączę migacz to migają tylko tylne. Przednie palą się bez przerywania. Czy to jakaś zwara ? Przy bezpiecznikach czwarty od góry nagrzewa się znacząco. Jak go wyjmę to migacze gasną. Ktoś to czai ?
Ostatnio zmieniony 28 września 2015, 18:26 przez JoeM, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
barrtek

Re: elektryka - migacze przód

Post autor: barrtek »

Dziwne, że tylko przednie tak mają.

Sprawdź masę przy kierunkach, mi też świeciły na stałe ale i przednie i tylne gdy nie było dobrej masy.
0 x
Awatar użytkownika
nckpol

Post autor: nckpol »

JoeM pisze:cześć
Mam problem z przednimi migaczami. Po podłączeniu kostki migacze palą mi się na stałe (nie migają). Jak tylko przekręcę stacyjkę na pozycję dwa to zapalają się obydwa (prawy i lewy) równocześnie z dziennymi żarówkami (tymi nad kierunkami). Jak włączę migacz to migają tylko tylne. Przednie palą się bez przerywania. Czy to jakaś zwara ? Przy bezpiecznikach czwarty od góry nagrzewa się znacząco. Jak go wyjmę to migacze gasną. Ktoś to czai ?

coś zmieniałeś czy masz tak od zakupu? mi to wygląda na włożenie kierunków USA pod instalację EU lub na odwrót. nie zmieniałeś kierunków z przodu?
0 x
takijedenkuba

Post autor: takijedenkuba »

Słychać przekaźnik kierunków?
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

nckpol pisze:
coś zmieniałeś czy masz tak od zakupu? mi to wygląda na włożenie kierunków USA pod instalację EU lub na odwrót. nie zmieniałeś kierunków z przodu?
Kierunki zmieniałem po remoncie. Są takie same jak poprzednie. Podpiąłem tylko kostkę i masę.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

takijedenkuba pisze:Słychać przekaźnik kierunków?
przekaźnik słychać i skoro tylne mrugają to powinien być ok.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

nckpol chyba ma racje z USA. Sprawdziłem stare kierunki i są USA (górne gniazdo dwuwłóknowe) czyli o jeden kabel więcej. W instalacji też mi została jedna pojedyncza kostka na stronę. W europejskich są tylko trzy kable. + na migacze, + na dzienne i masa. Niby według numeru mam wersje kanadyjską co by potwierdzało instalacje USA/Kanada. Jutro podłącze kierunki USA i się okaże czy problem zostanie rozwiązany.
0 x
Awatar użytkownika
nckpol

JoeM pisze:nckpol chyba ma racje z USA. Sprawdziłem stare kierunki i są USA (górne gniazdo dwuwłóknowe) czyli o jeden kabel więcej. W instalacji też mi została jedna pojedyncza kostka na stronę. W europejskich są tylko trzy kable. + na migacze, + na dzienne i masa. Niby według numeru mam wersje kanadyjską co by potwierdzało instalacje USA/Kanada. Jutro podłącze kierunki USA i się okaże czy problem zostanie rozwiązany.
jak się okaże że to to, zamieniasz jedynie miejscem jeden pin w kostce i gra gitara, ew. dokładasz kabel i masz wersję USA ;)
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Zmieniam pin w kostce kierunku europejskiego ? Pytam na przyszłość bo jeśli po podłączeniu USA będzie wszystko grało to one tam zostaną. Zmieniłem na europe bo miały ładniejszy odbłyśnik. Nie wiedziałem że stare były USA. W tym wypadku zakładam USA i będę szczęśliwy bo na dobrą sprawę docelowo chciałem kierunki USA z całymi pomarańczowymi bądź białymi kloszami.
0 x
Awatar użytkownika
nckpol

musiałbyś podesłać foto kostki kierunku i kostki/wiązki z auta to powiemy Ci jaki pin gdzie łatwiej zamienić ;)
Jeśli już i tak rozsądniej grzebać po stronie kierunku niż auta by móc potem szybko odmienić stan rzeczy. Niestety nie miałem kierunków USA w 240 i EU więc nie mam jak w ciemno powiedzieć, który pin trzeba zamienić
0 x
ODPOWIEDZ