Panowie,
Poprawiam elektrykę w tylnej klapie kombi. Przy zawiasach mamy kostki.
Kostka od strony kierowcy:
żółty - ogrzewanie szyby
szary - oświetlenie tablicy
biały - ??????
Kostka po stronie pasażera:
szary i czarny - do silniczka wycieraczek ? silnik sprawny ale po takim podłączeniu wycieraczka nie śmiga (masa podłączona)
Jakieś sugestie
ilstalacja elektruczna w klapie tylnej kombiaka
Re: ilstalacja elektruczna w klapie tylnej kombiaka
Do silniczka wycieraczki idą przewody szary i niebieski oraz bezpośrednio z silniczka do budy czarny masowy i zależnie od tego czy jest tylna wycieraczka z trybem pracy przerywanym czy nie to po lewą nogą kierowcy jest blacha pod którą jest wtyczka, w której albo jest przekaźnik od przerywanej pracy wycieraczki albo zworka między niebieskim i szarym przewodem i tutaj bym zajrzał. Ewentualnie bezpiecznik nr 1, ale to chyba sprawdzałeś
Ten biały po drugiej stronie to nie mam pojęcia, zaraz przed tą wtyczką jest biały przewód i idzie on bezpośrednio od bezpiecznika nr 15 do bocznych tylnych obrysówek, sprawdź czy to nie jest ten sam przewód.
Ten biały po drugiej stronie to nie mam pojęcia, zaraz przed tą wtyczką jest biały przewód i idzie on bezpośrednio od bezpiecznika nr 15 do bocznych tylnych obrysówek, sprawdź czy to nie jest ten sam przewód.
0 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
Instalacje w budzie ma oryginalną i mam tam czarny i szary co się potwierdza z poniższym schematem dla mojego rocznika (1980) oraz wszystkich starszych (kable w budzie do kostki przy zawiasie)

Pewnie chodzi tobie kolory kabli wychodzące z silniczka do kostki przy zawiasie. I tu się zgadza, z silniczka wychodziły kable szary i niebieski. Mój obecny silniczek nie jest oryginalny (z cegły z roku 93) ma przewód uziemienia z uchem oraz czarny i szary. Nie wiem czy może mieć na to wpływ silniczek (generacja). Tak łopatologicznie to jeden i drugi ma trzy kable:) Sprawdzę ten przekaźnik i sam przełącznik przy kierownicy.
Biały od strony kierowcy nadal do zidentyfikowania. On idzie w wężu do góry razem z tym od podgrzewania szyby i podświetlenia tablicy. Kabel obrysówek też jest biały ale wychodzi z wiązki przy lampach tylnych. Myślałem że to może być trzeci stop ale to było chyba wyłącznie akcesoryjne i puszczało się nową wiązkę

Pewnie chodzi tobie kolory kabli wychodzące z silniczka do kostki przy zawiasie. I tu się zgadza, z silniczka wychodziły kable szary i niebieski. Mój obecny silniczek nie jest oryginalny (z cegły z roku 93) ma przewód uziemienia z uchem oraz czarny i szary. Nie wiem czy może mieć na to wpływ silniczek (generacja). Tak łopatologicznie to jeden i drugi ma trzy kable:) Sprawdzę ten przekaźnik i sam przełącznik przy kierownicy.
Biały od strony kierowcy nadal do zidentyfikowania. On idzie w wężu do góry razem z tym od podgrzewania szyby i podświetlenia tablicy. Kabel obrysówek też jest biały ale wychodzi z wiązki przy lampach tylnych. Myślałem że to może być trzeci stop ale to było chyba wyłącznie akcesoryjne i puszczało się nową wiązkę
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Instrukcje montażu trzeciego stopu każą kłaść nowe kable tak jak dedukujesz 
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW