Maglownica w 700

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Maczas

Maglownica w 700

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Maczas »

Hej.Ostatnio musiałem zmienić osłonę drążka kierowniczego bo był sprarciały i jak go zdjąłem to się przeraziłem...wylał się z niego płyn do wspomagania!!!Okazuje się,że magiel puszcza-mialem podejrzenie,bo ubywało płynu i zapowietrzał się układ,ale nie mogłem zlokalizować źródła wycieku. I teraz moje pytanie-ponieważ maglownicy nie słychać i nie ma luzów to czy można wymienić same uszczelniacze czy muszę regenerować cały magiel bądź kupić drugi zregenerowany? Nie chcę iść w koszty,ale z drugiej strony nie wiem czy jest możliwość wymiany samych uszczelniaczy?
Proszę Was o porade :(
Coś ostatnio łosiek często miewa większe lub mniejsze usterki i zaczynam się zastanawiać czy nie kupić nowszego auta :? :(
Aaa i dodam jeszcze,że podczas kręcenia kierownicą - zwłaszcza na postoju i przy małych prędkościach kierownica mi ząbkuje...może by zalać gęstszy płyn do wspomagania?Na zimnym prawie wcale,ale jak.się rozgrzeje to prawie zawsze ząbkuje :shock:
0 x
Maczas

Re: Maglownica w 700

Nikt nic?
0 x
takijedenkuba

Post autor: takijedenkuba »

oddaj do fachowca i tyle w temacie
0 x
Maczas

Wiadomo,że nie będę robił sam..Ty to Kuba umiesz pocieszyć.Chodzi o to czy ktoś ma doświadczenie z wymianą samych uszczelniaczy czy trzeba nową przekładnie jeśli ta nie ma luzów tylko cieknie...nie mam kasy teraz na nową,ale pytanie czy jest sens w ogóle ja tylko uszczeniać?
0 x
takijedenkuba

Post autor: takijedenkuba »

Zadawanie pytań do amatorów na forum o sens naprawy czegoś czym zajmuje się specjalista, to jak wróżenie z fusów będzie. Osobiście o take rzeczy zapytałbym fachowca od maglownic bo amator jestem.
Zrobisz jak uważasz ; )
0 x
Awatar użytkownika
saabauto
Kontakt:

Post autor: saabauto »

Wiadomo że każdy regenerator będzie chciał zrobić kompleksowy "remont" ale kończy się to włożeniem gównianej jakości uszczelniaczy, już kilka takich przekładni miałem, syfią atf, co 10KKm wylewam błoto, płuczę, zalewam świeży atf... ale póki co nie ciekną. Można kupić zestaw uszczelnień do przekładni, tylko trzeba wiedzieć, jaką się ma, w aso bywaja i wcale jakiegoś majątku nie kosztują. Kwestia znalezienia regeneranta, który wymieni tylko uszczelniacze i z głową skasuje luz... a, no i jesli listwa ma sznyty dość głębokie, to na długo uszczelniacze nie pomogą.
0 x
--
pzdr. Mateusz Nowakowski vel George
http://www.naprawavolvo.pl
tel: 500 740 940
Maczas

Dzięki za odpowiedź. O to mi chodziło:-)
0 x
ODPOWIEDZ