Jak wymieniałęś termostat i nie odpowietrzyłeś przez CSD, to możesz mieć bąbel powietrza, bo D24 nie mają nita w termostacie, a jeśli już jeździsz, to nie martw się, ten silnik nie grzeje oleju jak redblock, do pełnego otwarcia termostatu potrzeba 10 - 15km jazdy, na wolnych obrotach Ci się nie otworzyTomeczek90 pisze:Czy w D24T normalne jest, że dolny wąż jest zimny, górny prawie gorący i wyczuwalnie twardszy od dolnego, oraz płyn w zbiorniczku wyrównawczym też jest zimny? Na trzech różnych termostatach jest tak samo. Wskazówka temperatury wstaje do pionu i nie wychyla się dalej niezależnie od sposobu jazdy.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
- saabauto
- Kontakt:
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
-
Tomeczek90
Problem w tym, że tak już jeżdżę od czerwca i cały czas jest tak samo.
Nie pomyślałem o odpowietrzeniu przez CSD ... Dzięki, może pomoże. 
0 x
1990 Volvo 940 (945) GL D24T - ex
1980 Zastava 1100p
1980 Zastava 1100p
- saabauto
- Kontakt:
No to już by się odpowietrzył. Jeśli się nie grzeje, to jest ok, jaką temp otwarcia termostatu masz? Diesle podczas pracy w idlu potrafią się tak wychładzać, że podciągają sobie same CSD, ot taki urok, one sie nie gotują...Tomeczek90 pisze:Problem w tym, że tak już jeżdżę od czerwca i cały czas jest tak samo.Nie pomyślałem o odpowietrzeniu przez CSD ... Dzięki, może pomoże.
0 x
-
grzesiekosmos
Jakie kupić sprężyny na tył ( jakieś obniżające) do 245 ? Ponoć jamex w serii 200 z tyłu lipa bo miekko jak to jest z tym?
0 x
-
Tomeczek90
Termostat ma niby 87, ale czy cisne, czy nie cisne, dolny wąż nawet przy samym termostacie jest zimny, płyn w zbiorniczku wyrównawczym zimny jak lód, wskazówka za cholere nie idzie od pionu w prawą stronę (nawet o 1mm), do tego cieknie mi trochę płynu z węża górnego przy samej chłodnicy a jest mocno dociśnięty opaską, UPG to napewno nie jest, pompa wody jest nowa i sprawna. Spróbuję popuścic wężyk od CSD, może coś pomoże jeżeli nie to zostaje mi jeszcze wywiercenie małego otworka w termostacie. Tak czy siak mam już trochę dosyć tego klekota i szukam red blocka.saabauto pisze:No to już by się odpowietrzył. Jeśli się nie grzeje, to jest ok, jaką temp otwarcia termostatu masz? Diesle podczas pracy w idlu potrafią się tak wychładzać, że podciągają sobie same CSD, ot taki urok, one sie nie gotują...Tomeczek90 pisze:Problem w tym, że tak już jeżdżę od czerwca i cały czas jest tak samo.Nie pomyślałem o odpowietrzeniu przez CSD ... Dzięki, może pomoże.
0 x
1990 Volvo 940 (945) GL D24T - ex
1980 Zastava 1100p
1980 Zastava 1100p
Tu może być problem, bo fakt - u mnie też miękko z tyłu. Mam co prawda jakieś TA Technik, ale to jeden pies.grzesiekosmos pisze:Jakie kupić sprężyny na tył ( jakieś obniżające) do 245 ? Ponoć jamex w serii 200 z tyłu lipa bo miekko jak to jest z tym?
Kiedyś myślałem o tym, aby zamówić partię sprężyn u sprężyniarza. Wtedy można zrobić coś twardszego. Gdyby się skrzyknąć w kilku...
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Seria 400.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
- spokojnyczlowiek
Ja mam dżamexy + bilsteiny B4 i do tego jeszcze tylny stabilizator od turbo i w moim odczuciu jest całkiem OK. Nie jest beton ale też nie materac. W zakrętach nie czuję się jak na transatlantyku, a na nierównościach plomby mi nie wypadają.koper pisze:Tu może być problem, bo fakt - u mnie też miękko z tyłu. Mam co prawda jakieś TA Technik, ale to jeden pies.grzesiekosmos pisze:Jakie kupić sprężyny na tył ( jakieś obniżające) do 245 ? Ponoć jamex w serii 200 z tyłu lipa bo miekko jak to jest z tym?
Kiedyś myślałem o tym, aby zamówić partię sprężyn u sprężyniarza. Wtedy można zrobić coś twardszego. Gdyby się skrzyknąć w kilku...
0 x
Włoszka - v964 '91- B204FT + M46
Antoni - v945 '98 - B230FK + M90
Spokojnyczłowiek
Lemmy - v945 '93 - B230FB + ZF 4HP22
Bordowiec - v245 '91 - B230FK + M90 - https://youtu.be/F_yZq0RIMnI
Włoszka - v964 '91- B204FT + M46
Antoni - v945 '98 - B230FK + M90