Potrzebuję pomocy w sprawie chłodnicy - namierzyłem zakład, który dorobi mi pod wymiar chłodnicę do silnika D24 w 240tce, ale potrzebują do tego wymiarów tej chłodnicy i najlepiej jakiegoś zdjęcia poglądowego. Niestety mój mechanik zaniemógł, a auto stoi u niego na warsztacie i nie mam do niego dostępu. Czy ktoś z Was mógłby mi cyknąć zdjęcie chłodnicy od D24 w 240 z manualem? Wg tego specjalisty od chłodnic jest kilka typów i wystarczy mu zdjęcie, żeby zweryfikować, który potrzebujemy dorobić
Chłodnica 240 Diesel
-
kochamkombi
Chłodnica 240 Diesel
Panowie i Panie,
Potrzebuję pomocy w sprawie chłodnicy - namierzyłem zakład, który dorobi mi pod wymiar chłodnicę do silnika D24 w 240tce, ale potrzebują do tego wymiarów tej chłodnicy i najlepiej jakiegoś zdjęcia poglądowego. Niestety mój mechanik zaniemógł, a auto stoi u niego na warsztacie i nie mam do niego dostępu. Czy ktoś z Was mógłby mi cyknąć zdjęcie chłodnicy od D24 w 240 z manualem? Wg tego specjalisty od chłodnic jest kilka typów i wystarczy mu zdjęcie, żeby zweryfikować, który potrzebujemy dorobić
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam!
0 x
-
szary_misiek
Re: Chłodnica 240 Diesel
Hej, wymiary chłodnicy ~700x440, zdjęcia poniżej,

Przypomniałeś mi, że miałem tę chłodnice na złom oddać, bo piwnice zagraca
(zakamieniona jest do niczego się nie przyda)
Pzdr
szary

Przypomniałeś mi, że miałem tę chłodnice na złom oddać, bo piwnice zagraca
Pzdr
szary
1 x
-
kochamkombi
to dobrze, że nie wywaliłeś, bo Twoje zdjęcia bardzo mi pomogą;) dzięki!!!
0 x
-
kochamkombi
tak, ale mnie to niestety nie ratuje, bo poza dziurami w środku to jeszcze mechanik ostatnio odkręcając upierdzielił jeden króciec i powiedział, że on już nie zamierza tego z powrotem montować
więc idzie do skupu, a zamawiam nową. orientacyjny koszt 550-800zł.
0 x
Prawie p&p pasuje chłodnica z 850/s/v/c70 z dowolnym silnikiem tzn. ma identyczne wymiary, pasuje w mocowania, jedynie brak jej króćca od zbiorniczka płynu i króciec przelewowy ma z lewej strony.
Co do przelewu to dłuższy wężyk załatwia sprawę, a jeżeli chodzi o króciec od zbiorniczka to trzeba wkręcić go w miejsce gdzie w wersji z automatem jest wyjście na skrzynie.
Co do przelewu to dłuższy wężyk załatwia sprawę, a jeżeli chodzi o króciec od zbiorniczka to trzeba wkręcić go w miejsce gdzie w wersji z automatem jest wyjście na skrzynie.
1 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico