Chłodnica 240 Diesel

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
kochamkombi

Chłodnica 240 Diesel

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kochamkombi »

Panowie i Panie,

Potrzebuję pomocy w sprawie chłodnicy - namierzyłem zakład, który dorobi mi pod wymiar chłodnicę do silnika D24 w 240tce, ale potrzebują do tego wymiarów tej chłodnicy i najlepiej jakiegoś zdjęcia poglądowego. Niestety mój mechanik zaniemógł, a auto stoi u niego na warsztacie i nie mam do niego dostępu. Czy ktoś z Was mógłby mi cyknąć zdjęcie chłodnicy od D24 w 240 z manualem? Wg tego specjalisty od chłodnic jest kilka typów i wystarczy mu zdjęcie, żeby zweryfikować, który potrzebujemy dorobić ;) Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam!
0 x
szary_misiek

Re: Chłodnica 240 Diesel

Post autor: szary_misiek »

Hej, wymiary chłodnicy ~700x440, zdjęcia poniżej,
Obrazek
Obrazek
Przypomniałeś mi, że miałem tę chłodnice na złom oddać, bo piwnice zagraca :P (zakamieniona jest do niczego się nie przyda)

Pzdr
szary
1 x
kochamkombi

to dobrze, że nie wywaliłeś, bo Twoje zdjęcia bardzo mi pomogą;) dzięki!!!
0 x
Awatar użytkownika
Wysoki

Post autor: Wysoki »

Naprawiają też wstawiając nowy środek, zostawiając boki.
0 x
kochamkombi

tak, ale mnie to niestety nie ratuje, bo poza dziurami w środku to jeszcze mechanik ostatnio odkręcając upierdzielił jeden króciec i powiedział, że on już nie zamierza tego z powrotem montować :D więc idzie do skupu, a zamawiam nową. orientacyjny koszt 550-800zł.
0 x
swital

Post autor: swital »

Prawie p&p pasuje chłodnica z 850/s/v/c70 z dowolnym silnikiem tzn. ma identyczne wymiary, pasuje w mocowania, jedynie brak jej króćca od zbiorniczka płynu i króciec przelewowy ma z lewej strony.
Co do przelewu to dłuższy wężyk załatwia sprawę, a jeżeli chodzi o króciec od zbiorniczka to trzeba wkręcić go w miejsce gdzie w wersji z automatem jest wyjście na skrzynie.
1 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
ODPOWIEDZ