Dzięki!nckpol pisze:z tego co pamiętam to coś pomiędzy 150-160 kg - na pewno w 2 osoby wrzuca się go na auto (wraz z turbo, kolektorami, pompami, alternatorem)
A tak na marginesie to myślałem że lżejszy jest ten klocek.
Dzięki!nckpol pisze:z tego co pamiętam to coś pomiędzy 150-160 kg - na pewno w 2 osoby wrzuca się go na auto (wraz z turbo, kolektorami, pompami, alternatorem)
sam w sobie nie jest aż taki ciężki ale turbo z kolektorem waży naście, alternator + rozrusznik znów kilka, do tego parę pierdół i robi się nadwaga. Mam goły silnik (blok + głowica) na stojaku - po zdjęciu wszystkich pierdół można nim jeździć po garażu (stojakiem z silnikiemtakijedenkuba pisze:Dzięki!nckpol pisze:z tego co pamiętam to coś pomiędzy 150-160 kg - na pewno w 2 osoby wrzuca się go na auto (wraz z turbo, kolektorami, pompami, alternatorem)
A tak na marginesie to myślałem że lżejszy jest ten klocek.
Niestety nie mierzyłem. Auto mam teraz u mechanika i nie wiem kiedy odbiorę więc nawet nie mam jak zmierzyć...fullsize pisze:U mnie w B200F 94' słychać.
A Ty chyba ostatnio wymieniałeś wydech - nie pamiętasz jaką ma średnicę?
jakby tylko sobie popiskiwał co jakiś czas to jeszcze bym to przeżył - ale wczoraj i dziś nie jestem w stanie normalnie zaparkować w garażu bo kręcąc w miejscu szarpanie jest bardzo silne a pasek wręcz wyje bo tak jak pisałem widać jak pompa staje momentami na amenfullsize pisze:Dobre pytanie, u mnie wygląda to tak samo, tj. poziom płynu w normie, bąbelków brak, a lubi sobie pisnąć. Ciekawe co mądrzejsi powiedzą.